Geraspte bloemkool is geel van de kurkuma. Op smaak door de ansjovis, rode peper, knoflook en zeekraal. Een nieuwe trend, geraspte bloemkool verwerkt als rijst? Ja, de AH verkoopt het verpakt! Rasp je bloemkool zelf en je bent veel goedkoper uit. Een makkelijke avond maaltijd waar je simpel op kunt variëren.
Geraspte bloemkool is geel van de kurkuma
PrintNODIG
- 400 gram bloemkool
- 1 rode lange paprika
- theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/3 rode peper
- 1 teen knoflook
- 1 bosui
- 8 kalamata olijven
- 6 ansjovis
- 1/2 bakje zeekraal
- gedroogd zeewier
- gedroogd zeekraal
DOEN
- Begin met alles fijn te snijden, de knoflook, de rode peper, de bosui en rode paprika. De bloemkool rasp je grof.
- Neen een koekenpan en doe er flinke scheut olijfolie in en bak hierin zachtjes de knoflook, rode peper, ansjovis, bosui, zwarte peper en kurkuma voor ca 5 minuten.
- Doe er dan de rode paprika bij en schep deze goed door. Na een paar minuten doe je er de bloemkool bij, die je mooi geel ziet kleuren. Roer de bloemkool goed door en laat even bakken. Zet het vuur uit totdat je gaat eten.
- De vis een filet van zeeduivel en het kan iedere visfilet zijn. Bak je filet in een combi van roomboter en olijfolie. Bestrooi het met zeezout en peper.
- Terwijl je de vis bakt, warm je de bloemkool op. Is de bloemkool warm, strooi er als eerste flink wat gedroogd zeewier bij. Snij de zeekraal fijn en doe die er als laatste bij, dan blijft het knapperig en zoutig.
- Neem een soepbord, verdeel er een salade op, verdeel dan de geraspte bloemkoolmix en leg je filet er boven op. Strooi er nog wat gedroogd zeewier en zeekraal over.
- Varieren? Bak courgette, bleekselderij, ui, spinazie, tomaat of aubergines in het kruidenmengsel voordat je de geraspte bloemkool erbij doet, want die is zo gaar-klaar!