Groene kool, pastinaak, paprika, snijboon en prei geroosterd. De groenten niet gemixed maar naast elkaar in een ovenschaal met ieder een andere smaak verwerking. De kip met olijfolie, kruidenzout en tijm ingesmeerd. De 2 schalen tegelijk in de oven en zo ben je voor 2 personen in één keer klaar!
Groene kool, pastinaak, paprika, snijboon en prei geroosterd
PrintNODIG
- 1 pastinaak
- 4 snijbonen
- 100 gram groene kool
- 1 rode paprika
- 1 prei
- olijfolie
- olijven
- tijm, oregano, kurkuma, gedroogde spaanse peper
- 2 kippenbouten
DOEN
- Schil de pastinaak, snij hem door midden en dit stuk weer door midden en dan in 3/4 gelijke stukken. Sprenkel er olijfolie en gedroogde rode peper over. Leg in de schaal.
- De snijbonen spoel je en droog je af, snij ze in stukjes. Sprenkel er olijfolie over en snij 3 takjes platte peterselie fijn. huzzel dit goed door elkaar. Leg deze naast de pastinaak in de schaal.
- De paprika snij je in ringen, ook hier sprenkel je olijfolie over heen en wat kruidenzout. Zorg dat de olie de paprika goed omringt en leg het dan naast de snijbonen.
- Snij een stuk van de groene kool af en snij dit stuk in reepjes. Ook hier psrenkel je olijfolie over met kurkuma en zwarte peper. Schep dit goed om en leg het in de schaal naast de paprika.
- Als laatst de prei. Deze is in plakjes gesneden en besprenkeld met een rode peper olijfolie. Iedere kruidenolie kun je hier voor gebruiken.
- De kippenbouten zijn goed ingesmeerd met olijfolie en zeezout met tijm.
- De hetelucht met grill oven voorverwarmd op 180 graden. Is deze op temperatuur? Zet de schaal met kip erin. En draai na 10 minuten de kip om. Heeft de kippenbout vel laat dit dan de kant zijn die nu boven ligt, als je van een krokant velletje houdt!.
- Na 15 minuten zet je er de schaal met groenten er bij in de oven.
- Na 25/30 minuten is de kip klaar. Prik er met een saté pen in om te zien of die gaar is. De groenten hebben 10 nodig op deze stand. Werk je alleen met hetelucht, reken voor de kip 30 minuten en de groenten 15.
- Een handje rucola per bord smaakt er goed bij!
TIPS
Eet je deze groenten vegetarisch? Maak er dan een volkoren couscous bij. Zie recept Kamut volkoren couscous