Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel, bladerdeeg en rijst
    • Noten en zaden
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus, puree en spread
  • In de keuken
    • Stomen in een pasta pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel, bladerdeeg en rijst
    • Noten en zaden
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus, puree en spread
  • In de keuken
    • Stomen in een pasta pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijRoosteren in de ovenVegetarisch

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de oven

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de oven. Kruid de groenten met olijfolie, kruidenzout en paprika poeder. Doe ze in een ovenschaal, zet de schaal midden in de oven en met 20 minuten op 180 graden is het klaar.

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de oven

Print
Personen: 2 Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 2 pastinaak
  • 2 of 3 uien
  • 3 kleine (oranje) paprika’s
  • olijfolie
  • cayennepeper of paprikapoeder
  • gedroogde kruidenmix
  • wat zeezout

DOEN

    • Snij de pastinaak, de ui en paprika in vergelijkbare stukken
    • Pak een ruime schaal en doe de groenten er door elkaar heen erin. Schenk er nu een flinke scheut olijfolie overheen, strooi er het zout, paprika poeder en kruiden over en vermeng met je handen zodat de olie met kruiden de groenten goed omhullen.
    • Verwarm de oven voor op Hetelucht op 180 graden. Zet de schaal in het midden van de oven en de pastinaak is in ca 20 minuten gaar.
    • Nb Gedroogde als verse kruiden als tijm, oregano, rozemarijn, verse knoflook, peterselie, koriander als specerijen kun je allemall over de groenten heen strooien voor ze de oven ingaan.

 

TIPS

Maak er een salade van door er tomaat aan toe te voegen. Rode pesto leng je aan met wat olijfolie en die verdeel je over de groenten. Nb Olijven, rucola, veldsla passen er ook goed bij.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een andere gehaktbal
volgende recept
Volkoren pizza met groenten en kruiden

Heb je deze al gezien?

IJs van yoghurt met citroen

Vegetarisch en gevarieerd deze door de weekse maaltijd!

Boekweit, vlokken, jam met noten is gezond

Een veelzijdige kurkuma gember saus

Groene kool, pastinaak, paprika, snijboon en prei geroosterd

Dorade ingepakt door een waterkers/dille pesto

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Winter postelein heeft een bite

  • Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen

  • Knapperig paarse boerenkool bij je lunch

  • Paarse boerenkool met zoete aardappel en een kiprollade

Favorieten

  • Gekruid gehakt verstopt in een plak porchetta

  • Zeekraal in je pesto en op een pizza

  • Taart van havermout vlokken met spelt volkorenmeel

  • Guacamole, de avocado dip

Instagram

  • Colourfull full of flavour and easy to make One bighellip
  • A spicy pancake for lunch made by a nutherb pestohellip
  • The colour purple of the kale is a joy onhellip
  • How to pimp a buckwheat pasta? Artichoke tapenade oregan garlichellip
  • Kale can be crispy as chips Use a good oliveoilhellip
  • The fresh crispy green leaves of the purslane make mehellip
  • Herbs spices and vegetables Taste colour and crispy kurkuma garlichellip
  • The shades of green and white vegetables combined in onehellip
  • Purple kale roasted together with a good mix of vegetableshellip
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio Martijn Homan


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen