Groenteschotel kant en klaar

Recept van
Reacties uitgeschakeld voor Groenteschotel kant en klaar

Groenteschotel kant en klaar. Met deze mooie kleine groentes maak je makkelijk een kleurrijke avondmaaltijd.  Ze hebben een beetje aandacht nodig, de bloemkool en knolraap stoom je gaar en de prei grill je in de oven met wat olijfolie. De lamsgehaktballetjes bak je van te voren gaar in 10 minuten. Met een groene salsa en een warme dip van roquefort met creme fraiche en kurmuma erbij, ben je klaar.

Nodig mini groenten en gehakt

 • 1 pakje mini bloemkool, mini prei en koolraap (meiknolletje) te koop bij AH
 • 1 bakje 12 lamsgehaktballetjes (ook AH)
 • waterkers
 • Voor 4 personen

Doen

 1. Haal je groenten uit de verpakking en spoel ze schoon, snij een stukje van de prei af en controleer de bloemkool en knolraap.
 2. Zet de bloemkool en knolraap apart in een laag water totdat je ze gaat stomen.
 3. Neem een platte schaal waar de prei mooi inpast (of snij die zodat het past), leg de prei erin, druppel er olijfolie overheen en strooi wat zeezout erover heen.
 4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal met prei in het midden op de combinatie hetelucht/grill of anders alleen hetelucht met aan het ein kort de grill. Doe dit voor 15 minuten.
 5. Zet een pasta met 2 cm laagje water op, kookt het water, zet de inzet met de bloemkool en knolraap erin, deksel erop en laat ze voor ca. 15 minuten stomen. Prik even in de bloemkool met een puntig mes om te zien of ze gaar zijn.
 6. De gehaktballetjes kun je van te voren in 10 minuten bakken (in olijfolie of boter) en dan nu even zachtjes opwarmen.
 7. Neem een grote platte schaal waarop je de eerst een laagje waterkers legt en vervolgens de gestoomde groenten, de gegrilde prei en gebakken gehaktballetjes op presenteerd.

 

   Sauzen, de Salsa en Dip

Nodig voor de Salsa

 • platte peterselie, een stuk of 10 steeltjes
 • basilicumpesto
 • potje groene peper met knoflook (of vers)
 • lijnzaadolie

Doen

 1. Was de peterselie en snij ca 3 cm van de steel af. (Bewaar dit want je maakt met de steeltjes een lekkere kruidenboter) Snij de peterselie fijn.
 2. Neem een schaaltje doe er de fijngesneden peterselie in, 2 eetlepels basilicumpesto, 1 eetlepel mix van knoflook met groene peper en een 2 eetlepels lijnzaadolie. Mix dit alles goed door elkaar. Proef de salsa, is  het een mooie emulsie of toch nog te droog, doe er dan nog wat lijnzaadolie bij. En zo heb je een mooie groene salsa bij deze Groenteschotel.

 

 

    De Dip

Nodig

 • 150 gr roquefort
 • 2 eetlepels creme fraiche
 • 1 theelepel kurkuma

Doen

 1. Neem een pannetje met dikke bodem en verkruimel de roquefort hierin, doe er de crème friache bij en zet op een laag vuurtje zodat de kaas smelt. Roer het goed door, doe er de theelepel kurkuma bij, roer door en proef. Zo heb je een mooi gele saus bij deze Groenteschotel.

Nb. Hiervan ben ik vergeten foto’s van te maken.