Hollandse garnaaltjes in een groenten creme saus

Recept van
Reacties uitgeschakeld voor Hollandse garnaaltjes in een groenten creme saus

Hollandse garnaaltjes in een groenten creme saus. Een recept waarbij je meer bezig bent met het samen voegen van de diverse onderdelen dan dat je uitgebreid staat te koken. Een deel kant en klaar en een deel koken en vervolgens bakken. Een snel klaar recept.

Nodig

  • 100gr wilde knoflookpasta of een andere gezonde variant.  www.smaakt.bio
  • 100gr bakje gepelde hollandse garnaaltjes
  • 2 prei
  • 2 ui
  • teen knoflook
  • bakje creme fraiche
  • 1/3 groene peper
  • 40 gr geraspte harde geiten of schapenkaas ‘Pecorino’
  • zakje rucola, veldsla of waterkers
  • Voor 2 personen

 

Doen

  1. Start met het snijden van de prei in dunne ringen en de ui in stukjes. Snij ook de knoflook en peper fijn.
  2. Neem een pan voor de pasta en kook er voldoende water in, zodat je de pasta beetgaar kunt koken.
  3. Pak een stoofpan met dikke bodem en smelt er een stuk boter met olijfolie in. Als ze goed samen gesmolten zijn, doe je er de knoflook en peper bij. Laat dit zachtjes even bakken. Doe er na 5 minuten de ui en prei erbij en roer dit goed door. Leg de deksel op de pan en laat zachtjes bakken voor 10 minuten.
  4. Ondertussen kook je de pasta beetgaar.
  5. Na de 10 minuten haal je de deksel van de pan en voegt aan de groenten 2 eetlepels creme fraiche toe. Schep dit goed door. Doe er de geraspte kaas erbij en schep opnieuw goed door. De saus zal nu dikker worden, wat je verhelpt door of water van de pasta of een scheut witte wijn toe te voegen. Proef de saus of je hem smaakvol vind. Extra creme fraiche voeg je toe als de saus te waterig is, extra kaas kan ook.
  6. Neem een pastabord en vul deze eerst met een half zakje gewassen rucola, dan verdeel je de afgegoten pasta en schep je de garnalen groenten saus als laatst erover heen.

Tip Wat je bij dit recept ook goed kunt gebruiken is ipv de rucola is lamsoor, zeekraal. Gedroogd zeewier strooi je over de saus heen en zeewierpasta ipv de wilde knoflook pasta.