Rode paprika pompoensoep

Recept van
Reacties uitgeschakeld voor Rode paprika pompoensoep

Rode paprika pompoensoep. Een anti griep soep van gestoomde pompoen, gegrilde paprika uit een pot. Je begint deze soep met een scheut olijfolie waaraan je kurkuma, ui en knoflook toevoegd. Dit laat je zachtjes bakken. De gestoomde pompoen laat je even afkoelen want dan schep je met een lepel zo het vruchtvlees eruit. Gebruik het stoomwater om 2 bio kippenbouillonblokjes in op te lossen.

 

Nodig

  • 1 pompoen
  • 1 pot gegrilde rode paprika
  • 2 ui oa een rode, die is lekker pittig
  • 1 teen knoflook
  • 1/3 spaanse peper
  • theelepel kurkuma
  • 2 bio kippenbouillon blokjes
  • eetlepel olijfolie
  • theelepel tijm

 

Doen

  1. Neem een pasta pan met inzet en zet 2 cm water op. Snij de pompoen met schil in stukken en leg deze in de inzet. Kookt het water? Zet de inzet in de pan, deksel er op en laat voor ca 15 min door koken. Haal de inzet eruit en laat de pompoen afkoelen. Het stoomwater bewaar je voor de soep, los er de 2 bouillonblokjes in op!
  2. Neem een stoof- of soep pan en doe er een eetlepel olijfolie in. Verwarm de pan en voeg er aan toe de fijn gesneden spaanse peper en knoflook met de theelepel kurkuma. Verwarm zachtjes en roer door.
  3. Doe er nu de 2 fijn gesneden ui erbij en schep deze door de peper, knoflook en kurkuma. Laat even zachtjes bakken.
  4. Schep nu met een lepel het vruchtvlees van de pompoenschil en doe deze erbij in de pan.
  5. De pot gegrilde paprika giet je af en spoel de paprika af met water, laat even uitlekken en voeg deze ook toe. Schep alles lekker door. Vergeet nu de gedroogde tijm niet.
  6. Giet nu het stoomwater met (deels) opgeloste bouillonblokjes erbij. En vul aan het reeds gekookt warm water zodat alles onder staat. Schep nu alles goed door elkaar en laat ca 10 min zachtjes koken.
  7. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer en zet weg zodat de smaken goed kunnen doortrekken.