Tuinbonen pel je makkelijk als ze bevroren zijn

Recept van
Reacties uitgeschakeld voor Tuinbonen pel je makkelijk als ze bevroren zijn

Tuinbonen pel je makkelijk als ze bevroren zijn. Deze puree is het lekkerst als je de buitenste schil van de tuinbonen eraf haalt. Gepureerd met een staafmixermaak je een lekkere mix of mousse afhankelijk van wat je er mee combineerd. Lekker bij een lunch of als een begeleider bij gegrild vlees of als onderdeel van een salade.

Nodig

  • 1 zak tuinbonen diepvries
  • wat steeltjes blad peterselie
  • 1 teen knoflook
  • theelepel zwart sesamzaad
  • eetlepel olijfolie
  • Voor meerdere maaltijden bruikbaar

 

Doen

  1. Haal van alle boontjes het vliesje af door op de boon te drukken, het groene binneste komt er dan gemakkelijk uit.
  2. Blanceer de tuinboontjes 3 minuten in kokend water (met zout) of zet ze met een laagje water in een schaal, afgedekt, voor 3 minuten in de magnetron.
  3. Giet het water af en laat de boontjes afkoelen.
  4. Pureer de bonen met een fijn gesneden knoflook, de peterselie in stukjes en een scheut olijfolie tot een grove pasta. Of doe er meer olijfolie bij of een eetlepel kwark/yoghurt/creme fraiche bij om een soort van mousse ervan te maken.
  5. Doe er een eetlepel sesamzaad bij en roer het goed door de puree.
  6. Je kunt er ook geraspte citroen schil en sap aan toevoegen, dan maak je de puree fris en zurig, lekker bij vis.
  7. En voor een lunch als onderdeel van een bord gecombineerd met biet in yoghurt, wat olijven, zachte schapenkaas en 3 stukjes bio varkenvlees gerold in een plakje spek, gebakken.