Zoete aardappel, pastinaak, gele courgette gestoofd

Recept van
Reacties uitgeschakeld voor Zoete aardappel, pastinaak, gele courgette gestoofd

Zoete aardappel, pastinaak, gele courgette gestoofd met wat gebakken kipgehakt. Een makkelijk te maken schotel voor in de oven. Het snijwerk is misschien het meeste werk. Gebruik een platte ovenschaal en stapel al de groenten. De (eigen gemaakte) pesto is de absolute smaakmaker. Het gehakt bak je even aan met wat knoflook, zeezout en wat kurkuma voor de kleur.

 

Nodig

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 pastinaak
  • 1 gele courgette
  • 1 ui
  • 150 gr  (kip)gehakt
  • 1 knoflook, wat kurkuma voor de kleur en zout
  • pesto (zelf gemaakte peterselie-) en de ui pesto van La Vialla Fattoria La Vialla
  • Sesam zaad en nigella zaad
  • Voor 2 personen

 

 

Doen

  1. Begin deze ovenschaal met het schillen en snijden in plakjes van de zoete aardappel, pastinaak en courgette.
  2. Bak in een koekenpan onderstussen het kipgehakt met wat knoflook, zeezout en kurkuma aan.
  3. Pak een lage ronde ovenschaal en smeer de bodem in met wat olijfolie, verdeel de zoete aardappel er over.
  4. Verdeel het kipgehakt over de zoete aardappel.
  5. Leg de plakjes pastinaak in het rond over het kipgehakt heen.
  6. Verdeel je zelf gemaakte peterseliepesto over de pastinaak.
  7. Leg de courgette in het rond over de pastinaak en pesto heen.
  8. Smeer er een laagje ui pesto van La Vialla over.
  9. Snij de ui in ringen en verdeel dit over de courgette heen.
  10. Strooi er wat sesam- en nigella zaad over heen.
  11. Leg een groot bord over de schaal heen en stop deze voor 30 min in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal de laatste 10 minuten het bord van de schaal
  12. Opmaak? Gebruik enkel of een mix van wat veldsla, waterkers of rucola als basis op het bord en schep de gestoofde groenten er op.