Sardientjes gegrild in een laagje speltmeel. Koop ze op de markt of bij de visboer. Vraag of hij ze schoon wil maken als je dat niet ziet zitten zelf te doen. Spoel de sardientjes goed schoon, dep ze wat droog, rol ze door het meel en bak ze in een laagje olijfolie in een grill pan. En eet ze met een salade en zwarte pasta.
Sardientjes gegrild in een laagje speltmeel
PrintNODIG
- ca 16 verse sardientjes
- speltmeel
- archaideolie of een andere bakolie
DOEN
- Koop ze vers op de markt. Zijn de ingewanden eruit? Nee, doe het dan door met een scherp mes de onderkant open te snijden en de ingewanden eruit te halen. Was de sardientjes goed schoon.
- Neem een bord en strooi daar een flinke laag speltmeel op. En rol de visjes door het meel, ze mogen wat vochtig zijn, want dan plakt het meel beter.
- Doe een goede laag bak archaideolie in een grillpan en zet het vuur hoog zodat de olie flink heet wordt en leg de visjes in de pan. Draai ze regelmatig om totdat ze een bruine kleur hebben met een krokant laagje. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
TIPS
Ieder klein visje kun je gebruiken voor deze grill variant. En vergeet de citroen niet om boven je sardientjes uit te knijpen.