Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel, bladerdeeg en rijst
    • Noten en zaden
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus, puree en spread
  • In de keuken
    • Stomen in een pasta pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel, bladerdeeg en rijst
    • Noten en zaden
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus, puree en spread
  • In de keuken
    • Stomen in een pasta pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierFavorietHistamine vrijMeel, bladerdeeg en rijst

Taart van havermout vlokken met spelt volkorenmeel

Taart van havermout vlokken met spelt volkorenmeel. Dit deeg maak je zo! Laat het even rusten en rol uit op een vel bakpapier. Met papier en al schuif je het deeg in een bakvorm. Vul de taart en zet het 20 minuten op 180 graden in de oven. En klaar is je hartige taart. 

Taart van havermout vlokken met spelt volkorenmeel

Print
Personen: 2 of 4 als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 100 gram havervlokken
  • 50 gram spelt volkorenmeel
  • theelepel baksoda
  • lauw warm water

DOEN

  • Voor een kleine bakvorm heb je totaal 150 gram vlokken/meel nodig.
  • Doe ze samen in een schaal, strooi er de baksoda over en roer dit goed door elkaar.
  • Giet er 1/3 kopje lauw warm water bij en roer dit goed door elkaar heen met een spatel. Blijft het deeg te droog? Schenk er dan een beetje water bij, net zo lang totdat er een compact deeg ontstaat. Kneed het nu met je handen. En als het te vochtig is, het deeg plakt aan je handen? Strooi er dan wat meel over en kneed dan nog maal. Laat rusten tot gebruik. Zet weg onder een vel plastic folie op een warme plek.
  • Voor gebruik van het deeg kneed je het nogmaals en rolt het uit op een stuk bakpapier. Rol het zo uit dat het groot genoeg is voor je bakvorm. Dikte ca 2/3 mm.
  • Pak het deeg met bakpapier op en leg het in je vorm. Druk her en der, als nodig, het deeg aan.
  • Je taart is nu klaar om te vullen. Maak een combinatie van groenten, pesto, kruiden, kaas en ei.
  • Zet je gevulde taart in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 20 minuten. Zo krijg je een knapperige korst.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Muffins van ei maak je in een siliconenvorm
volgende recept
Groenten soep met ballen, ouderwets lekker

Heb je deze al gezien?

Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks

De koelkast leeg door al je groenten te...

Empanada van spelt is gevuld deegwaar

Een vullende winterse voorraad maaltijdsoep is oranje

Chocolademousse verstopt onder een tulband

Artisjokpesto met platte peterselie

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Winter postelein heeft een bite

  • Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen

  • Knapperig paarse boerenkool bij je lunch

  • Paarse boerenkool met zoete aardappel en een kiprollade

Favorieten

  • Gekruid gehakt verstopt in een plak porchetta

  • Zeekraal in je pesto en op een pizza

  • Taart van havermout vlokken met spelt volkorenmeel

  • Guacamole, de avocado dip

Instagram

  • Colourfull full of flavour and easy to make One bighellip
  • A spicy pancake for lunch made by a nutherb pestohellip
  • The colour purple of the kale is a joy onhellip
  • How to pimp a buckwheat pasta? Artichoke tapenade oregan garlichellip
  • Kale can be crispy as chips Use a good oliveoilhellip
  • The fresh crispy green leaves of the purslane make mehellip
  • Herbs spices and vegetables Taste colour and crispy kurkuma garlichellip
  • The shades of green and white vegetables combined in onehellip
  • Purple kale roasted together with a good mix of vegetableshellip
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio Martijn Homan


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen