Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel, bladerdeeg en rijst
    • Noten en zaden
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus, puree en spread
  • In de keuken
    • Stomen in een pasta pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel, bladerdeeg en rijst
    • Noten en zaden
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus, puree en spread
  • In de keuken
    • Stomen in een pasta pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijStomen in een pasta panVegetarisch

Voorjaars hutspot met zoete aardappel en peen

Voorjaars hutspot met zoete aardappel en peen, een hedendaagse variant op een oud Hollands recept. De groenten stoom je en de kaas, specerijen en zaden maken het af. Erg lekker erbij is een pittige mosterd.

Voorjaars hutspot

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 3 wortelen
  • 3 ui
  • 3 zoete aardappel
  • 1/3 spaanse peper
  • teen knoflook
  • wat tijm
  • kurkuma
  • wat zeezout
  • eventueel een eetlepel uiensaus van La Vialla
  • rucola en een eetbaar viooltje
  • en wat nigella zaad

DOEN

  • Schil de aardappel, peen met een fijnschiller en snij alles in even grote stukjes. De 2 uien ontdoe je van schil en snij je in grove stukken. Zet eventueel alles onder water tot gebruik, behalve de ui, die snij je dan later. Snij de knoflook en peper fijn.
  • Zet een pastapan op met 2 cm water er in tot dat het kookt. Heb je de groenten onder water staan? Giet deze dan af en doe de groenten in het inzetstuk met gaatjes. Ook de ui erbij. Deksel op de pan en laat voor ca 10 minuten stomen. Test even met een mes of de groenten zacht zijn.
  • Haal het inzet stuk eruit en giet de 2 cm water af en laat de bodem even droog koken. Doe er een scheut olijfolie of boter of koksolie in en bak de fijn gesneden knoflook, spaanse peper met een theelepel kurkuma zachtjes. Doe er de gestoomde groenten bij, schep goed alles door en stamp tot een geheel.
  • Doe de hutspot in een schaal, rasp er schapen- of geitenkaas over en voor het kleur accent nigella zaadjes. Eet hem direct warm over verwarm de schaal op in de oven.
  • Vegetarisch te eten met noten en of extra kaas toe te voegen. Een stukje gegrilde kip of merquez smaakt ook goed.

TIPS

Een pittige mosterd geeft het zoete een mooie bite.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Pompoenpuree met waterkers op brood
volgende recept
Groenten en kip tegelijk in de oven geroosterd

Heb je deze al gezien?

Gekruid gehakt verstopt in een plak porchetta

Radijs met zoete aardappel en peen geroosterd

Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks

Een kruidige pastinaak puree

Een kleine quiche van spelt bladerdeeg

Hertenbiefstuk met een saus van paprika en balsamico

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Winter postelein heeft een bite

  • Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen

  • Knapperig paarse boerenkool bij je lunch

  • Paarse boerenkool met zoete aardappel en een kiprollade

Favorieten

  • Gekruid gehakt verstopt in een plak porchetta

  • Zeekraal in je pesto en op een pizza

  • Taart van havermout vlokken met spelt volkorenmeel

  • Guacamole, de avocado dip

Instagram

  • Colourfull full of flavour and easy to make One bighellip
  • A spicy pancake for lunch made by a nutherb pestohellip
  • The colour purple of the kale is a joy onhellip
  • How to pimp a buckwheat pasta? Artichoke tapenade oregan garlichellip
  • Kale can be crispy as chips Use a good oliveoilhellip
  • The fresh crispy green leaves of the purslane make mehellip
  • Herbs spices and vegetables Taste colour and crispy kurkuma garlichellip
  • The shades of green and white vegetables combined in onehellip
  • Purple kale roasted together with a good mix of vegetableshellip
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio Martijn Homan


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen