Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel, bladerdeeg en rijst
    • Noten en zaden
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus, puree en spread
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel, bladerdeeg en rijst
    • Noten en zaden
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus, puree en spread
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenBonen en linzenGroentenHistamine vrijWerken met een siliconen vorm

Adukibonen met spekjes, bleekselderij, kruiden en ei

Adukibonen met spekjes, bleekselderij, kruiden en ei. Een test, werkt deze combi en smaakt het. Een hartige cake met andere smaken!

Adukibonen met spekjes, bleekselderij, kruiden en ei

Print
Personen: 2 hoofdgerecht Bereiding: 45 minuten

NODIG

  • 100 gram gedroogde adikubonen
  • 4 stengel bleekselderij
  • 3 snijbonen
  • 100 gram spekjes
  • 1 ui
  • teen knoflook
  • gedroogde tijm
  • verse salie en oregano
  • 4 snijbonen
  • 3 eieren
  • eetlepel honing
  • olijfolie
  • 4 groene olijven

DOEN

  • Laat de bonen 8 uur weken en kook ze daarna in ca 30 minuten. Laat ze afkoelen in het warme water.
  • Snij de bleekselderij in reepjes en bak ze even aan in olijfolie voor 4/5 minuten.
  • Pureer de bonen met de bleekselderij, een theelepel honing en eet eetlepel olijfolie tot een mooie puree.
  • Bak de spekjes met het ui, kurkuma en zwarte peper en een scheut olijfolie samen in een koekenpan En laat het goed afkoelen als de spekjes goed uit gebakken zijn.
  • Blancheer de snijbonen. Snij ze eerst in reepjes en voeg ze toe aan kokend water met wat zout. Kook ze voor 2 minuten, spoel ze goed af onder koud water.
  • Doe de adikubonen/bleekselderij mix in een kom, breek de 3 eieren en schep dit er goed door heen. Doe er, de snijbonen en de afgekoelde spek/uien mix, fijngesneden teen knoflook erbij. Als de spek/uien mix te warm is, stolt het ei! Schep het goed door de bonen mix heen. Dan een theelepel gedroogde tijm, een handje verse fijn gesneden salie én oregano. Schep het er goed door heen.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Gebruik een cake, vet het lichtjes in, strooi er sesamzaad over de bodem en schep het mengsel er over in.
  • Zet de vorm, midden in de oven voor ca 25 minuten. Haal het uit de oven en laat je cake even afkoelen. Je kunt een bord op de vorm zetten en met een draai omkeren. Warm als koud lekker.
  • Tip Je kunt deze cake van te voren klaar maken en weg zetten in de koelkast, tot de cake de oven in gaat.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kidneybonen, chocolade met noten en gember
volgende recept
Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden

Heb je deze al gezien?

3 bonen schotel met zoete aardappel puree

Snijbiet met linzen soep

Muffins van ei maak je in een siliconenvorm

Quiche met een havermoutbodem

Paarse basilicum versiert een Chinese radijs

Nieuwsjaarslunch, borrelhapjes bij een glas Sekt

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Aardpeer, garnaaltjes en geroosterde rodekool

  • Boerenkool linzen lasagne met een kruidenmix

  • Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix

  • Rode kool soep met een geroosterde boterham en een kruidenmix

Favorieten

  • Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen