Schotel van gestoomde- en gegrilde groenten. Met deze mooie kleine groentes maak je makkelijk een kleurrijke avondmaaltijd. Ze hebben een beetje aandacht nodig, de bloemkool en knolraap stoom je gaar en de prei grill je in de oven met wat olijfolie. Eet er bij (lams) gehaktballetjes die je van te voren bakt. Met een groene salsa en een warme dip van roquefort met creme fraiche en kurmuma erbij, dip je de groenten.
Schotel van gestoomde- en gegrilde groenten
PrintNODIG
- 1 pakje mini bloemkool
- 1 pakje mini prei en
- 1 pakje mini koolraap (meiknolletje)
- 1 bakje 12 lamsgehaktballetjes
- waterkers
DOEN
- Haal je groenten uit de verpakking en spoel ze schoon, snij een stukje van de prei af en controleer de bloemkool en knolraap.
- Zet de bloemkool en knolraap apart in een laag water totdat je ze gaat stomen.
- Neem een platte schaal waar de prei mooi inpast (of snij die zodat het past), leg de prei erin, druppel er olijfolie overheen en strooi wat zeezout erover heen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal met prei in het midden op de combinatie hetelucht/grill of anders alleen hetelucht met aan het ein kort de grill. Doe dit voor 15 minuten.
- Zet een pasta met 2 cm laagje water op, kookt het water, zet de inzet met de bloemkool en knolraap erin, deksel erop en laat ze voor ca. 15 minuten stomen. Prik even in de bloemkool met een puntig mes om te zien of ze gaar zijn.
- De gehaktballetjes kun je van te voren in 10 minuten bakken (in olijfolie of boter) en even zachtjes opwarmen vlak voor opdienen.
- Neem een grote platte schaal waarop je de eerst een laagje waterkers legt en vervolgens de gestoomde groenten, de gegrilde prei en gebakken gehaktballetjes op presenteerd.
TIPS
De saus van roquefort en creme fraiche? 1 Bakje creme fraiche en 100 gr roquefort verwarm je samen en een 1/2 theelepel kurkuma en je hebt eem mooie gele saus. Voor de groene saus zie groene saus