Speltquiche met pompoen en geitenkaas. Deze vegetarische variant smaakte goed met het glutenvrije hartige hapje, erbij een uiencompote, bonenpuree met een salade, samen een feestelijke lunch. Gezond en kleur op je bord.
Speltquiche met pompoen en geitenkaas
PrintNODIG
- 1/2 kleine Butternut pompoen
- 2 eieren
- 100ml slagroom
- 4 speltbladerdeeg vellen (EkoPlaza)
- 1 teen knoflook
- 1/3 rode peper
- kurkuma en zwarte peper
- 1/2 mini brie geit en 2 restjes kaas van de geit
- theelepel tijm
- theelepel nigella steeds (Oosterse winkel)
DOEN
- Haal 4 vellen speltbladerdeeg uit de verpakking en laat ze ontdooien. Voor de vorm een kleine rechthoekige schaal gepakt en deze ingesmeerd met olijfolie. Met de ontdooiede vellen beleg je de bodem en de zijkanten. Stukken bladerdeeg, die je over houd, gebruik je voor de ‘open’ plekken zodat de hele vorm belegt is. Nb. Met water plak je losse stukken makkelijk aan elkaar.
- Neem een mandoline om de pompoen in plakjes te snijden. Snij de pompoen door midden en gebruik 1 helft. Maak plakken van ca 2 mm. Leg de stukken pompoen met de schil in het deeg.
- Pak een hoge beker en breek er 2 eieren in. Schenk er de 100 ml slagroom erbij en kluts goed door elkaar heen. Snij en pers de knoflook fijn, de rode peper snij je in stukjes en doe beide beide in de eiermix. Strooi 1/2 theelepel kurkuma erbij en wat (1/3 kleine theelepel) zwarte peper. Roer dit er goed door heen.
- Snij de geitenkaas in plakjes en verdeel ze tussen de plakjes pompoen. Giet het eiermix over de pompoen heen. Strooi er tijm en Nigella seeds over en zet weg in de koelkast tot verwarmingen in de oven.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Zet de schaal in het midden en laat de quiche 40 minuten bakken. Laat je de quiche afkoelen dan heb je mooie rechthoekige partjes, is de quiche nog warm dat lukt dat niet. Nb Koud, de volgende dag ook erg lekker.
TIPS
Wat ligt er nog meer op het bord? Glutenvrij en hartig én zo gemaakt De bonenpuree Bonduelle bonenmix hummus