Warme lunch met witvis en 200 gram schelpjes. Prei met ui en stukjes knoflook in een groenten bouillion. Er boven op witvis gekruid met kurkuma, peper, kruidenzout en ras hanout. Aluminiumfolie erover en zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Warme lunch met witvis
PrintNODIG
- 3 stukken witvis
- 200 gram schelpjes
- 1 grote prei
- 2 roze sjalotten
- 1 grote teen knoflook
- kurkuma, peper, kruidenzout en ras hanout
- salade mix
- wortel
- een goede biologische olie
DOEN
- Start met het wassen van de prei, snij deze in plakjes. De ui snij je in ringen. Knoflook in stukjes. Een groentenbouillon los je op in heet water en schenk je bij deze groenten.
- Dan de vis, die bestrooi je ruim met kurkuma, peper, kruidenzout aan beide kanten en je legt ze op de groenten. De schelpen verdeel je er omheen. Aluminium folie erover en zet de schaal in een voorverwarmde heteluchtoven van 180 graden. Geef de schotel 30 minuten de tijd. Nb. op het eind de schelpjes even in een klein pannetje open gestoomd, sommigen waren nog dicht. Dit duurde amper 2 minuten. Schep de witvis met groenten en 1/3 van de schelpen op een groot bord.
- De salade is een mix met kort geblancheerde wortel, olie erover en kruiden naar smaak.