Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenEten met O-negatiefGroentenKrab en schelpdierenVis

Warme lunch met witvis

Warme lunch met witvis en 200 gram schelpjes. Prei met ui en stukjes knoflook in een groenten bouillion. Er boven op witvis gekruid met kurkuma, peper, kruidenzout en ras hanout. Aluminiumfolie erover en zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Warme lunch met witvis

Print
Personen: 3 Bereiding: 60 minuten

NODIG

  • 3 stukken witvis
  • 200 gram schelpjes
  • 1 grote prei
  • 2 roze sjalotten
  • 1 grote teen knoflook
  • kurkuma, peper, kruidenzout en ras hanout
  • salade mix
  • wortel
  • een goede biologische olie

DOEN

  • Start met het wassen van de prei, snij deze in plakjes. De ui snij je in ringen. Knoflook in stukjes. Een groentenbouillon los je op in heet water en schenk je bij deze groenten.
  • Dan de vis, die bestrooi je ruim met kurkuma, peper, kruidenzout aan beide kanten en je legt ze op de groenten. De schelpen verdeel je er omheen. Aluminium folie erover en zet de schaal in een voorverwarmde heteluchtoven van 180 graden. Geef de schotel 30 minuten de tijd. Nb. op het eind de schelpjes even in een klein pannetje open gestoomd, sommigen waren nog dicht. Dit duurde amper 2 minuten. Schep de witvis met groenten en 1/3 van de schelpen op een groot bord.
  • De salade is een mix met kort geblancheerde wortel, olie erover en kruiden naar smaak.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Eten met 0-negatief
volgende recept
Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Heb je deze al gezien?

Boekweit pasta met een lekkere saus

Zomerse groene bonen met verse kruiden en tahini

Groenten stoom je in een pastapan

Zeekraal in je pesto en op een pizza

Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot

Puree met geitenkaas, room, peterselie en peper

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen