Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSauzenSmaakmakers

Zelf gemaakt kuiden mayonaise, de mix bedoel ik!

Zelf gemaakt kuiden mayonaise, de mix bedoel ik! De basis is een mix van platte peterselie, olijven, verse knoflook, bosui, waterkers en tijm/oragano/zeekraal/zeezout met olijfolie gepureerd. De bio mayonaise en bio kwark is kant en klaar er aan toegevoegd.

Zelf gemaakt kuiden mayonaise, de mix bedoel ik!

Print
Personen: 10 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 1/3 bos platte peterselie
  • 1/4 uit een zak van waterkers
  • 1 verse knoflook met stengel
  • 1 grote bosui
  • 6 grote groene olijven zonder pit
  • 1/2 kurkuma
  • theelepel oregano
  • 1 theelepel thijm
  • 1 theelepel zeekraal (gedroogd uit een potje)
  • 1/2 theelepel zeezout
  • flinke scheut van een olijfolie
  • 2 eetlepel bio mayonaise
  • 1 eetlepel bio kwark

DOEN

  • Gebruik een staafmixer of een Nutribullit om deze kuidenmix te maken.
  • Was de verse knoflook en bosui en snij ze in ringen. De kurkuma schil je en snij je in stukken. De peterselie en waterkers snij je in stukken. De olijven in ringen. Alles is klaar om nu een hoge beker te vullen.
  • Neem een hoge kan of beker van de Nutribullit en vul deze afwisselend met de peterselie, waterkers, knoflook, ui, kruiden en olijven. Giet er een flinke scheut olijfolie over. Als je te weinig doet werkt de Nutribullit niet lekker. Minstens 2 flinke eetlepels zijn nodig. Pureer de mix tot een mooie gladde massa.
  • Schep er vervolgens 2 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel kwark er door heen en roer ze goed door. Proef de kruidenmayonaise en maak deze verder op smaak zoals je het zelf lekker vind. Iets vetter? Doe er iets meer mayonaise in. Te flauw? Wat (kruiden)zeezout er bij.
  • Sluit de kruidenmayonaise af en zet weg in de koelkast. Deze blijft koel en afgesloten lange tijd goed.
  • Erg lekker bij zleggemaakt frites van bataat, de zoete aardappel!

 

 

TIPS

NB. De fotocollage is gemaakt met de closeup foto in de kan en delen hiervan te verdraaien en te verplaatsen. En terug te vinden op Instagram.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Goede frites van bataat en een meiknol
volgende recept
3 bonen schotel met zoete aardappel puree

Heb je deze al gezien?

Een mix van koriander en bosui met paranoten

Kruidentulband met een zachte geitenkaas

Groene asperges gestoomd en een eiersalade

Quiche met een havermoutbodem

Een kruidige Muffin en een goed gevulde Quiche...

Koriander yoghurt saus bij een ei muffin

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen