Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Groenten

Mizuna, lamsoor, waterkers, raapsteel en mosterdblad

Mizuna, lamsoor, waterkers, raapsteel en mosterdblad in één salade waar je nog feta, ansjovis, radijs, kappertjes en rode paprika aan toevoegd. Over de salade een aangelende pesto heen. Eet het samen met reepjes van bio varkensvlees en een spelt volkoren pita.

Mizuna, lamsoor, waterkers, raapsteel en mosterdblad

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd, 4 als bijgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • handje lamsoor
  • 1/2 bosje mizuna
  • wat mosterdblad
  • 1/3 bos raapsteel
  • 1/4 bos waterkers
  • 5 radijs
  • 1/2 rode paprika
  • eetlepelpel kappertje
  • 6 groene ontpitte olijven
  • 1 plak feta van 100 gram
  • 5 ansjovis op olie
  • restje pesto en wat olijfolie
  • 200 gram reepjes van bio varkenvlees
  • 4 spelt volkoren pita broodjes

DOEN

  • Begin met de radijs, paprika en olijven in ringen en of stukjes te snijden. Spoel de kappertjes af met water. Zie of je salade gewassen moet worden? Pak een grote schaal en doe er de stukjes olijf, radijs en rode paprika in. De kappertjes ook. Snij vervolgens alle soorten sla op in grote stukken. Hussel alles goed door elkaar.
  • Neen een plak feta en snij er kleine blokjes van, verdeel ze door de salade heen. Dit doe je het makkelijkst met je handen. Verdeel de ansjovis in stukjes over de salade heen. Bestrooi het met gedroogde oregano.
  • Neen een restje pesto in een potje en leng het aan met 2 eetlepels olijfolie, schud goed en verdeel met een theelepel de pesto over de salade. Besprenkel de salade als geheel nog even licht met olijfolie.
  • De bio varkensreepjes bak je met wat olijfolie in een koekenpan op een hoog vuur in 5/8 min. gaar.
  • De pita broodjes hou je even onder de stromende kraan en verwarm ze in een broodrooster of in de oven. De broodjes vul je met de salade en wat varkenvlees reepjes.
  • Eventueel gebruik je er een zelfgemaakte yoghurt-mayonaise bij. Recept? Zie onder

 

TIPS

Yoghurt-mayo kruidenmix

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Yoghurt-mayo kruidenmix
volgende recept
Kipgehakt, gele paprika saus voor een linzen lasagne

Heb je deze al gezien?

Bloemkool plak met veel kruiden geroosterd

2 Groentenschotels als avondeten

Donker rode groentensoep met ballen

Warme linzensalade met NZ spinazie en mizuna en...

Groenten stoom je in een pastapan

Bloemkool met mosterd soep

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen