Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FavorietGlutenvrijMeel en rijstTipsVegetarisch

Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite. Een tip! Wil je groenten bakken voor een zomerse salade? Meng dan boekweit meel met een bubbel water tot een soepel beslag. Snij je groenten in ringen, blokjes. of zoals bij courgette bloemen heel. Verwam olijfolie en bak ze in 10 minuten knapperig.

Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • boekweitmeel, afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt bakken
  • bubbel water
  • eventueel gedroogde kruiden en of specerijen

DOEN

  • Neem een schaal en doe er 100 gram boekweitmeel in. Schenk er een half glas bubbel water bij en kluts het tot een soepel beslag. Is het te dik, dan doe je er nog wat bubbel water bij. Te dun? Wat boekweit meel erbij.
  • Rol je groenten door het beslag. Verwarm in een koekenpan een laagje olijfolie en bak de groenten, steeds omdraaiend zodat iedere kant mooi gebakken is.
  • Je kunt er ook kruiden en specerijen aan toevoegen.
  • Groenten die zich goed lenen om te bakken zijn bloemkool, broccoli, ui, courgette, pastinaak, zoete aardappel.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Mossel maaltijd soep
volgende recept
Paarse bonen met kool en paprika gestoomd

Heb je deze al gezien?

Zevenblad pesto door gestoomde broccoli

Gestoofde rode kool met appel en rode paprika

Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten

Dubbel geslagen volkoren bladerdeeg gevuld

Deze groenten fruit sap geurt en kleurt

Voorjaars hutspot met zoete aardappel en peen

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven