Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Pesto en tapenadeSoep

Rabarber, paprika met specerijen soep

Rabarber, paprika met specerijen soep. Een mooi rode voorjaars soep gemaakt van rabarber en een pot gegrilde rode paprika. Specerijen zijn gember, kurkuma, spaanse peper en knoflook. Op het bord verse rode paprika in kleine blokjes met een pesto erop.

Rabarber, paprika met specerijen soep

Print
Personen: 10 als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 pond rabarber
  • 1 pot gegrilde rode paprika
  • 1,5 rode paprika
  • 2 rode ui
  • stukje verse gember
  • stukje verse kurkuma
  • teen verse knoflook
  • stukje verse spaanse peper
  • 2 blokjes kippenbouillon (zonder gist, want dan heb je gist ipv kippenextract)
  • eetlepel suiker
  • wat kruidenzout en peper
  • 2 liter water
  • olijfolie

DOEN

  • Was de rabarber schoon en haal van het eind van de stengel een stukje af. Snij de stengel op in stukken
  • Haal de gegrilde paprika uit de pot en spoel het goed af.
  • Snij de rode ui in stukken. De rode paprika ook. Hou een helft over voor de kleine blokjes later op het bord.
  • Van de gember, kurkuma en knoflook snij je de schil af. Snij ze op in kleine stukjes. De rode peper snij je in ringetjes.
  • Neem een hoge soeppan en schenk er een eetlepel olijfolie in. Doe er de specerijen bij en laat ze gezamemlijk zachtjes sudderen. Doe er dan de ui bij, schep goed om en laat even verder sudderen.
  • Kook ondertussen 2 liter water.
  • Doe er dan de rabarder, gegrilde paprika en paprika er bij, schep goed door elkaar heen. Giet het warme water erbij, de bouillon blokjes, opnieuw schep je alles goed door elkaar. De deksel op de pan en laat dit 15 minuten zachtjes borrelen. Pureer de soep. Een eetlepel suiker erbij, haalt het bittere van de rabarber af. Maak de soep een dag van te voren zodat de smaken goed mengen. Proef de soep, kan er nog wat kruidenzout en peper bij?
  • Op het bord verdeel je de 1/2 paprika opgesneden in kleine blokjes. Schep de soep er om heen en leg, in het midden, een theelepel pesto of tapenade.

 

 

TIPS

Een pesto zelfmaken? Selderij pesto maak je zelf

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een veelzijdige daslook pesto maak je in het voorjaar
volgende recept
Een kruidenmix voor je pizza bodem

Heb je deze al gezien?

Pesto, dé smaakmaker voor gehakt

Fattoria La Vialla bestel je online en bezorgd

Soep met sla en een gebakken worstje

Geroosterde paprika en zoete aardappel soep

Monniksbaard pesto komt uit de zee

Pesto met artisjok en walnoten

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen