Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefGroentenHistamine vrijRoosteren in de oven

Bloemkool, rode ui en olijven over een boekweitpasta

Bloemkool, rode ui en olijven over een boekweitpasta. De makkelijke vegetarische maaltijd en vol van smaak. De groenten gaan op een vel bakpapier de oven in voor 15 minuten. In die tussentijd kook je de pasta en heb je binnen 20 minuten een gezonde avond maaltijd. Nb En zo makkelijk te variëren!

Bloemkool, rode ui en olijven over een boekweitpasta

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • een bloemkool
  • 5 olijven
  • rode ui
  • gele ui
  • 1/2 paprika
  • schapen- of geitenkaas om te raspen
  • platte peterselie
  • kurkuma
  • zwarte peper
  • extra virgine olijfolie
  • 120 gram boekweitpasta (EkoPlaza)

DOEN

  • Zorg dat je minstens 500 gram aan de diverse groenten hebt.
  • Van een hele bloemkool snij je 4 plakken. Hoe je dan doet? Snij de bloemkool door midden en snij van iedere kant 2x een 1cm dikke plak. Snij de paprika in stukjes en de ui in ringen. De olijven zonder pit zijn ook in ringen gesneden.
  • Neem een vel bakpapier en leg deze op het bakblik. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de 4 plakken bloemkool in een rozet. En verdeel de paprika met ui erover. En de olijven als laatste erover.
  • Rasp een schapenkaas over de groenten heen. Verdeel een theelepel kurkuma over de kaas en wat zwarte peper. Sprenkel nu een olijfolie erover. Zet het bakblik midden in de oven voor 15 minuten.
  • Ondertussen kook je de boekweitpasta voor 6/8 minuten, die dan nog een lekkere bite heeft. Is de pasta klaar? Giet het water af en schenk dezelfde olijfolie over de warme pasta. Eventueel doe je er nog een zelfgemaakte perto door.
  • Neem een bord en verdeel de pasta. Schep de geroosterde groenten erover heen.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Uiensoep? Deze maak je iedere dag!
volgende recept
Rauwe andijvie zoete aardappel stamppot

Heb je deze al gezien?

Kip gehakt gekruid met mosterd en mosterdblad

Wilde spinazie door een gele risotto

Dit broodje maak je met boekweit, haver en...

Kip gehakt op smaak met oa Ras el...

Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij...

Artisjokpesto met platte peterselie

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen