Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijVegetarisch

Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen

Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen. Ze zien er zo mooi uit, deze combinatie van een spruit met boerenkool. Rooster ze in de oven en ze krijgen een lekkere bite. Eet er een linzen spagetti bij en wat geraspte kaas en je hebt een veelzijdige vegetarische avondmaaltijd.

Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 200 gram sperzibonen
  • 2 witte zoete ui
  • 1/2 rode peper
  • 200 gram flowersprouts
  • ras el hanout
  • 125 gram rode linzen spagetti
  • wat geraspte geiten kaas
  • potje pesto aangelengd met olijfolie
  • 6 bladen van een eikenbladsla

DOEN

  • Start met het goed wassen van de flowersprouts. Laat ze uitlekken en dep ze dan droog. Haal van het stronkje een stukje af. Doe ze in een schaal en strooi er ras el hanoet over. Dan besprenkel je ze met olijfolie.
  • De sperzibonen snij je in stukjes. De witte ui schil je en snij je op in fijne stukjes. De rode peper snij je fijn zonder de witte zaden. Doe ze in een schaal en hussel beide door elkaar heen. Besprenkel ze met olijfolie en kruidenzout. Doe er nu de flowersprouts erbij, er boven op.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de schaal in de verwarmde oven voor 18 minuten.
  • Nb. De hoeveelheid groenten en dikte bepaald hoelang de schaal de oven in gaat. De sperzibonen hebben met 18 minuten een stevige bite. Wil je zachte bonen? Laat de schaal dan ca 5 minuten langer in de oven staan.
  • Haal 6 bladeren van een eikenbladsla en was ze. en schud het water eraf. Meng in een potje een pesto met wat olijfolie. Schud het potje even flink.
  • De linzen spagetti kook je in 8 minuten gaar.
  • Op ieder bord leg je 3 eikenbladsla bladeren. De gekookte spagetti meng je met de pesto dressing en verdeel je over de borden (in het midden) De geroosterde groenten schep je rond de spagetti en de kaas rasp je bovende spagetti.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Paarse boerenkool met zoete aardappel en een kiprollade
volgende recept
Winter postelein heeft een bite

Heb je deze al gezien?

Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Radijs met zoete aardappel en peen geroosterd

Boerenkool linzen lasagne met een kruidenmix

Dit broodje maak je met boekweit, haver en...

Daslook pesto vers gemaakt in mei

Knapperig paarse boerenkool bij je lunch

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen