Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GrillenKip en meer gevogeltePasen?

Kip gemarineerd is zoet en kleverig

Kip gemarineerd is zoet en kleverig van een saus van honing, gember en soja. Doe dit een dag van te voren en je eet je vingers erbij op. Maak de marinade, snij de kip in en smeer de drumsticks in met de saus, zet de oven op 160 graden en rooster ze voor ca. een uur en het vlees valt van het bot af.

Kip gemarineerd is zoet en kleverig

Print
Bereiding: 60 minuten

NODIG

  • (biologische) kip, poten of drumsticks
  • marinade: honing, sojasaus, gember uit een potje, olijfolie, knoflook, spaanse peper, kruiden zeezout
  • een schaal voor de oven of anders aluminium folie op het bakblik

DOEN

  • Verwarm op een zacht vuur,  in een pannetje 3 eetlepels honing, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel olijfolie, wat gember fijngesneden en 1 theelepel siroop uit het potje, de knoflook en spaanse peper fijn gesneden. Is alles goed vermengd laat het even afkoelen.
  • Leg de kip in een schaal en smeer met een kwast de kip goed in met de marinade. Hou je saus over, druppel deze met een lepel over de kip heen. Strooi er nog wat kruiden zeezout overheen.
  • De (hetelucht) oven zet je aan op 160 graden. Zet de schaal midden in de oven voor ca. 1 uur. Haal iedere 15 minuten de schaal uit de oven en draai de kip of drumsticks om, schep het vocht in de schaal over de gedraaide drumsticks heen. Halverwege kun je er nog wat olijfolie aan toevoegen als je ziet dat het vocht teveel indroogd.
  • Eenmaal klaar zijn ze lekker bij een salade, groenten mix, een nasi gerecht of koud bij een lunch.

TIPS

Zet de laatste 10 minuten de oven even op 200 graden Grill, dit zorgt voor een extra krokant laagje.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Pannenkoeken van kastanjemeel?
volgende recept
Wilde eendenboutjes stoof je in ganzen vet

Heb je deze al gezien?

Een zalm variatie als starter…

Nog een dag eten met 0-negatief

O-negatief, een lunch

Een haan van Nicole en Lionel

Sardientjes gegrild in een laagje speltmeel

Kip in romige mosterdsaus met geroosterde bonenmix

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen