Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKruidenmix maak je zelfPesto en tapenadeSmaakmakers

Pittige 4 uien pesto, puur en als een dressing

Pittige 4 uien pesto, puur en als een dressing. Verse bosui, sjalot, knoflook en platte peterselie gepureerd met walnoten, olijven, kurkuma, oregano en gedroogde paprika maken deze pittige pesto. Gebruik het puur, meng het door de mayo/yoghurt bij gegrild vlees of maak het meer vloeibaar met olijfolie als dressing.

Pittige 4 uien pesto, puur en als een dressing

Print
Personen: 12 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 4 grote bosui
  • 1 stengel verse knoflook of 1 teen
  • 1/3 bosje peterselie
  • 2 sjalotten
  • 10 walnoten
  • 1/2 kurkuma
  • 4 groene olijven
  • flink wat gedroogde oregano
  • theelepel gedroogde paprika
  • olijfolie extra virgine

DOEN

  • Start met het schoonmaken van de uien (bosui/sjalot/knoflook) en snij ze in ringen of stukken.
  • De platte peterselie was je, snij 2 cm van de stengel af en snij het vervolgens geheel in stukjes.
  • De walnoten snij je kleiner. De kurkuma schil je en ook deze snij je in stukjes. De olijven snij je in ringen.
  • Neem een hoge mengkom of zoals hier, de hoge kom van de Nutribullit en vul de kom in delen totdat je alles gestapelt erin hebt zitten. Schenk er flink wat olijfolie bij en pureer tot een gladde massa.
  • Schep de pesto over in een afsluitbaar bakje, sprenkel er nog wat van dezelfde olijfolie, doe de deksel erop en zet in de koelkast. Het blijft afgesloten zeker 2 weken goed in de koelkast.
  • De pesto gebruik je door je gestoomde groenten heen, vermeng het met een mayo/yoghurt en het is lekker bij gegrild vlees of aangelengd met meer olijfolie en je hebt een dressing over je salade heen.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Hoe je verschillende groenten kruid en samen roosterd?
volgende recept
Rode poon, uienpesto, lamsoor met een 5 bonenschotel

Heb je deze al gezien?

Een zalm variatie als starter…

Zachte geit in rauwe ham gerold met een...

Appelmoes zelf gemaakt is zo veel gezonder

Hoe je verschillende groenten kruid en samen roosterd?

Kleurrijke herfst gestoofd in deze gietijzeren pan

Een heerlijke saus bij konijn in een römertopf

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen