Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSauzenVlees

Radijs met zoete aardappel en peen geroosterd

Radijs met zoete aardappel en peen geroosterd. Ruim 200 gram groenten in een mix met olijven, knoflook en rode hete peper, besprenkeld met olijfolie en kruiden zeezout. In een voorverwarmde hetelucht oven zijn deze groenten klaar in 22-25 minuten.

Radijs met zoete aardappel en peen geroosterd

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1/2 grote oranje zoete aardappel
  • 1 hele zwarte zoete aardappel
  • 1 rode regenboogpeen
  • 1 gele regenboog peen
  • handje olijven
  • 1 teen knoflook
  • 1/3 rode hete peper
  • kruiden zeezout
  • olijfolie

DOEN

  • Start met het schillen van de zoete aardappels en zijn ze in een vorm van dikke frieten. Hetzelfde doe je met de 2 penen. Doe ze samen in een glazen ovenschaal. Hussel ze door elkaar heen. Doe er een handje olijven bij. Snij de knoflook en 1/3 rode peper in kleine stukjes en strooi ze over de peen met zoete aardappel.
  • Besprenkel de groenten mix met olijfolie en het kruiden zeezout. Schep alles goed door elkaar heen met een spatel of makkelijker met je handen. Zorg dat de groenten alle een olie laagje hebben.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal in het midden van de oven voor 20 minuten, de groenten hebben een bite. Wil je ze zacht hebben, dan zijn 25 minuten nodig.
  • Terwijl de groenten in de oven staan bak je een stukje vlees. Neem een groot bord, leg een veldsla op in het midden, waar je dan je stuk gebakken vlees oplegt. Verdeel de groenten er om heen. Besprenkel met een kurkuma-gember saus.
  • Nb Ipv vlees kun je ook vegetarisch linzen of bonen gebruiken. Een stuk gebakken kaas of een quiche.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zwarte pasta met een kruidenmix en garnaaltjes
volgende recept
Hollandse erwtensoep net even anders

Heb je deze al gezien?

Pesto met artisjok en walnoten

Groene pompoen verwerk je na het stomen in...

Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus

700 gram groenten en restjes geitenkaas

Uiensoep? Deze maak je iedere dag!

Heek gegaard met groenten in de oven

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen