Dilletapenade voor gezonde borrelhapjes

Recept van
Reacties uitgeschakeld voor Dilletapenade voor gezonde borrelhapjes

 

Dilletapenade voor gezonde borrelhapjes. Verschillende hapjes o.a. gemaakt in 2 verschillende siliconenvormen. De vulling gevarieerd en samen voor 20 min in de oven op 190 graden. Je kunt deze hapjes warm als koud eten. De tapenade maak je door een bosje dille te pureren oa met kappertjes, bosui, augurk, teen knoflook en wat olijfolie.

 

Nodig

hapje Cavolo Nero met feta

  • 2 eieren
  • 50gr feta
  • nigella seeds en sesam zaad
  • Cavolo Nero
  • kruidenzout en wat oregano, gedroogd of vers.
  • een paar nootjes (walnoot, hazelnoot, amandel)

Doen

  1. Gebruik 8 stengels van de Cavolo Nero, rits het blad van de stengel en blancheer de cavolo 3 min in kokend water. Giet het water af en snij de cavolo in stukjes
  2. Neem een bordje en leg er de cavolo op, snij de feta in kleine stukjes en pak wat nootjes die je fijn snijdt en mix alles door elkaar.
  3. Neem een siliconen vorm en smeer afhankelijk van de grootte, 8 vormen in met olijfolie. Strooi er nu eerst wat sesamzaad in ieder vorm, verdeel de cavolomix.
  4. Breek de eieren in een kom en kluts ze goed, doe er eventueel een grote theelepel creme fraicher bij, het kruidenzout en oregano en kluts dit opnieuw. Verdeel het eimengsel over de 8 vormen heen.
  5. Verwarm de oven op 190 graden en zet de vorm klaar op je rooster.

 

hapje Dilletapenade met ansjovis

Nodig

  • 3 vellen spelt bladerdeeg
  • dille tapenade
  • 4 ansjovis
  • zeekraal zout of gedroogd zeewier
  • 1 ei

Doen

  1. Ontdooi de vellen bladerdeeg.
  2. Neem een siliconenvorm met 15 vormpjes en smeer er 12 in met olijfolie.
  3. Neem nu een groot vel huishoudfolie en vouw deze dubbel, zodat je vel bladerdeeg er goed tussen ligt en als je deze uitrolt met een deegroller, er voldoende ruimte overblijft.
  4. Snij het uitgerolde vel bladerdeeg in 4en en leg ieder deel in een ingesmeerde vorm, druk het bladerdeeg wat aan. Herhaal dit met de andere 2 vellen.
  5. Verdeel nu in ieder bladerdeeg vormpje een theelepel dille pesto, leg er een stukje ansjovis bovenop.
  6. Kluts het ei goed los en verdeel het over de 12 vormpjes.
  7. Strooi als laatste het zeekraalzout erover.

hapje Pastinaak met dille tapenade

Nodig

  • Pastinaak 1 of 2 afhankelijk van hun dikte
  • Dilletapenade en wat olijven

Doen

  1. Gebruik van de pastinaak het dikste gedeelte en smeer het in met olijfolie en pak het in aluminiumfolie en zet voor 30 min in een verwarmde oven van 180 graden.
  2. Haal de schil eraf, als de pastinaak is afgekoeld en snij het in 4 plakken. Minimaal moet de pastinaak 4 cm hoog zijn, anders wordt je plak erg dun.
  3. Leg op de plak een laagje tapenade en er bovenop een halve olijf.

 

Nodig & Doen

Radijs met paté

  • Snij de radijsjes boven en onder plat. Druppel wat olijfolie erover.
  • Snij een paté in blokjes en prik ze met een halve (doorgeknipte) prikker op/in de radijs.
  • Bewaar ze in een bakje in de koelkast