Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijRoosteren in de ovenVis

Groene asperges geroosterd met zeewier crème

Groene asperges geroosterd met zeewier crème en peterselie. Een bord is zo klaar, je legt de zeekraal rauw op het bord en je strooit er gedroogd zeewier over. De zalm leg je bovenop de zeekraal. En ernaast je geroosterde asperges. Hoe eenvoudig! En hoe gezond lekker.

Groene asperges geroosterd met zeewier creme en peterselie

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • 500 gram groene asperges
  • 1 bakje zeewier crème, EkoPlaza
  • platte peterselie
  • 2 zalm moten met huid
  • bakje zeekraal
  • gedroogd zeewier

DOEN

  • Snij van de asperges ongeveer 2 cm af. Het eind is te stevig en niet lekker om te eten.
  • Pak een schaal en smeer deze in met olijfolie. Leg de asperges erin. Besmeer de asperges met de zeewier crème en verdeel de in stukjes gesneden peterselie erover. Besprenkel deze bovenlaag met olijfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal midden in de oven, op een rooster voor 20 minuten. Klaar zijn je asperges.
  • Terwijl de asperges in de oven staan, bak je de zalm rondom gaar. Wil je een krokante huid? Bak de zalm op de huid aan het eind op een hoge temperatuur.
  • Een bord is zo klaar, je legt de zeekraal rauw op het bord en strooi er gedroogd zeewier over. De zalm leg je bovenop de zeekraal. En ernaast je geroosterde asperges. Hoe eenvoudig! En hoe gezond lekker.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Groene asperges gestoomd en een eiersalade
volgende recept
Een snelle basis saus voor in de römertopf

Heb je deze al gezien?

Kikkererwten meel als basis voor een hapje

Snoep verstandig…..gebruik een blik kidneybonen!

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de...

De zaterdagavond pizza met hollandse garnaaltjes

Koude lunch quiche glutenvrij

Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een snelle basis saus voor in de römertopf

  • Groene asperges geroosterd met zeewier crème

  • Groene asperges gestoomd en een eiersalade

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven