Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierFeestHistamine vrijKerstMeel en rijst

Chips van boekweit met kerrie als maaltijd versierder

Chips van boekweit met kerrie als maaltijd versierder zijn het lekkerste als je ze dezelfde dag maakt en opeet. Je eet ze bij een soep, paté of wildsaus. Niet iets waar je snel aandenkt om te maken bij een maaltijd, het geeft een extra boost aan je maaltijd qua smaak als visueel. Je maakt een soepel beslag, smeert/strijkt het uit op bakpapier en dan kort de oven in.

Chips van boekweit met kerrie als maaltijd versierder

Print
Personen: 6 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 30 gr eiwit
  • 30 gr boter
  • 30 gr boekweitmeel
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel zeezout
  • wat citroensap
  • 1 eetlepel gembersiroop die van een potje ingemaakte gember

DOEN

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Smelt in een pannetje de boter en doe er de kerrie bij zodat de aroma goed vrijkomt en zich mengt.
  • Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen. Na 2 minuten doe je er de gembersiroop, eiwit en zout erbij. Roer het goed om met een spatel. Doe er de citroensap bij en blijf goed roeren. Schenk het over in een kom zodat je zonder probleem het meel in gedeeltes kunt toevoegen en met een garde het goed kunt kloppen tot een soepel beslag.
  • Neem een bakblik en leg er een even groot stuk vetvrij bakpapier op. Met een spatel maak je gelijkmatige (rechte) vormen. Bak dit midden in de oven 6/7 minuten.
  • Haal het bakblik uit de oven, ze zien er misschien nog vochtig uit, dat verdwijnt snel eenmaal eruit. Haal ze voorzichtig van het papier af.  Je trekt de chips los van het papier, voorzichtig want hoe dunner hoe makkelijker ze breken. Laat ze goed afkoelen en bewaar ze op een schaal.

TIPS

Vind je ze nog wat vochtig, dat kan als je het beslag er dik op het papier hebt aangebracht. Zet ze dan nog even voor een paar minuten terug op het rooster midden in de oven met een vel bakpapier eronder.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kikkererwten meel als basis voor een hapje
volgende recept
Gluten arme oliebollen, een test!

Heb je deze al gezien?

Een anti verkoudheid kippen-groenten soep

Kip in romige mosterdsaus met geroosterde bonenmix

Met verse walnoten een kruidenmix

Hollandse erwtensoep net even anders

Groenten en kip tegelijk in de oven geroosterd

De koelkast leeg door al je groenten te...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven