Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenFavorietStomen in een (pasta) panTips

Koken op gas kan goedkoper!

Koken op gas kan goedkoper! Werk met kokend water uit een elektrische waterketel en zet het gas onder je pan eerder uit dan je gewoon bent. De groeten, risotto of soep gaard gewoon door.

Koken op gas kan goedkoper!

Print

NODIG

  • kokend water uit je elektrische waterketel
  • de pan op de juiste grootte gaspit
  • je eten laten nagaren bij het koken, smoren, blancheren

DOEN

  • Wat we gewoon vonden is niet meer…. Hoe vaak hoor ik dat vandaag niet zeggen!
  • Koken op gas je zou het bijna niet meer durven. Veel geld uitgeven aan inductie? Toch je gas verbruik je het minst bij het koken. Blijkbaar 3% van je energie rekening is van het koken. Het meest verbruik je tijdens het verwarmen van je huis, daarna het ligbad en douchen.
  • Toch kun je efficiënter omgaan met gas tijdens het koken, door het gas eerder uit te zetten. En kokend water uit een elektrische waterketel te gebruiken.
  • Koken: als je groenten kookt, ze garen gewoon door in het hete water. Na 10 minuten zijn ze gaar. Of eerder door met een mes er in te prikken.
    Smoren: als je risotto maakt. Zet het gas na 15 minuten eronder uit, de deksel erop en zie 10 minuten later is het vocht geheel opgenomen.
    Soep maken: zet het gas eronder eerder uit na ca 10 minuten en na 20 minuten kun je de groenten pureren.
    Blancheren: kook je water in een elektrische water ketel en met 3/4 minuten zijn je groenten (beet)gaar.
    Stomen in een pasta pan? Ook hier kun je na 8 minuten het gas uitzetten. Het water blijft stomen en je groeten garen door.
  • Probeer het uit deze combi van heet kokend water uit een elektrische waterketel en het gas eerder uitzetten.
  • Enkele voorbeeld van recepten staan hieronder.

 

 

TIPS

Soep? Doperwten sla soep is zo klaar Bonen? Bonen gestoofd in witte wijn azijn en meer De harde schil van een pompoen? Groene pompoen verwerk je na het stomen in een pasta pan Risotto?

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Warme linzensalade met NZ spinazie en mizuna en zalm
volgende recept
Groenten stoom je in een pastapan

Heb je deze al gezien?

Geblanceerde groenten met saus in een volkoren wrap

Pompoenpitten pasta voor op brood, in je pesto...

Een snelle en praktische kruidenmix

Kurkuma zuurkool met zoete aardappelpuree

Verse bonen midden in de zomer…..

Deze kippensoep heeft 3 uur staan pruttelen

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven