Krabpoten met zoete aardappel, ui en zeekraal

Recept van
Reacties uitgeschakeld voor Krabpoten met zoete aardappel, ui en zeekraal

Krabpoten met zoete aardappel, ui en zeekraal

Krabpoten met zoete aardappel, ui en zeekraal. Op de markt koop je deze krabpoten, vers en niet reeds gekookt. Ze klaarmaken is makkelijk, alles wat je nodig hebt in kokend water met zout en peper. De puree is een geweldige combi van zoet (de aardappel) en zout (de zeekraal) en is gestoomd in 15 min klaar. De Krabpoten kook je in 20 min.

Nodig

 • ca 1 kilo krabpoten
 • 1 grote zoete aardappel
 • 1 bakje zeekraal of 150gr
 • 1 zoete ui
 • 1 teen knoflook
 • eetlepel zeezout en wat peper
 • Voor 2 personen

 

Doen

 1. Begin met de Krabpoten. Spoel ze af in koud water en zet een pan met voldoende water op, tot het kookt. Doe er de eetlepel zeezout bij en verse peper. Bij het kokende water voeg je de kilo Krabpoten. Breng het water weer aan de kook en laat de poten voor 20 min koken. Giet het water af, spoel ze na met koud water. Je kunt ze nu bewaren op ijs of in koud water met wat zout in de koelkast.
 2. Neem een pastapan met inzet en doe hier in de geschilde zoete aardappel in stukken, en de ui en een deel van de zeekraal in stukjes gesneden.
 3. In de pan een laagje water, ca 2 cm en breng die aan de kook. Kookt het water zet dan de inzet erin en de deksel erop. Laat de groenten voor 15 min stomen.
 4. Doe de inhoud over in een schaal, prak de aardappel grof en schep de fijngesneden rest van de zeekraal er door. De knoflook fijn gesneden ook.
 5. Ik had bedacht dat een mayosausje met zeewier (gedroogd en uit een potje) er lekker bij zou zijn. En die hebben we niet gebruikt tijdens het eten van de krab.
 6. De gekookte krabpoten kun je breken met een speciale krabkraker. Een deegroller is ook uiterst effectief om de schalen te breken, misschien minder presentabel, wel makkelijker!