Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestWerken met een siliconen vorm

9 Kruidenfritatta met pistache nootjes

9 Kruidenfritatta met pistache nootjes is een borrelhap. Je maakt de mix en verdeeld het in een siliconen vorm. 30 minuten in de oven: warm en koud lekker.

9 Kruidenfritatta met pistache nootjes

Print
Bereiding: 50 minuten

NODIG

  • 9 KRUIDEN: basilicum (de rode), citroentijm, bosui, koriander, platte peterselie, dille en mizuna.
  • 2 stengels bosui
  • 100 gram pistache nootjes, ongezouten
  • theelepel kurkuma (kleurt het ei mooi geel)
  • zwarte peper,
  • zeezout
  • 4 eieren
  • eetelepel yoghurt
  • eetlepel volkoren speltmeel
  • theelepel baksoda
  • nigella seeds (Turkse-Oosterse winkel)

DOEN

  • Was de kruiden waar nodig en hak ze fijn. Doe hetzelfde met de pistache nootjes. Snij de bosui in ringetjes.
  • Neem een koekenpan, doe er een scheut olijfolie in met de bosui en kurkuma. Bak voor enkele minuten ze samen op een laag vuurtje met een deksel op de pan.
  • Doe er dan alle fijn gehakte kruiden erbij en schep ze goed door elkaar heen, verwarm de kruiden massa kort (5 min) op een laag vuurtje. Schep de kruiden over op een bord en laat ze afkoelen.
  • In een schaal maak je het eiermengsel van 4 eieren, grote eetlepel yoghurt, eetlepel meel, theelepel baksoda, peper en zeezout. Kluts het tot een egale massa. Zet eventueel weg in de koelkast totdat je de oven voor verwarmd.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe bij de eiermassa, de kruiden en gehakte pistache nootjes. Kluts het goed door elkaar.
  • Neem een siliconenvorm, smeer de vormen in met een laagje olijf olie, strooi er in ieder wat nigella steeds. Schep met een eetlepel het eiermengsel over in de vormen. NB je kunt natuurlijk ook een taartvorm gebruiken. Siliconenvormen zijn er in vele variaties.
  • Zet de vorm midden in de heteluchtoven op het rooster en laat de vorm er 30 minuten in staan. De fritatta wordt groter dan de vorm, éénmaal uit de oven zakt het weer wat in.
  • Lekker is deze frittatta bij borrelhap en bij een picknick. Koud als warm te eten.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Mezze? Vier varianten die lekker zijn zo op je bord
volgende recept
Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere pesto

Heb je deze al gezien?

Dille mayonaise is lekker bij schelpdieren

Spelt bladerdeeg gebruik je voor hartige taarten, borrelhapjes...

Feest toetje met chocolade mousse

Bonen met een creme van tonijn

Chips van boekweit met kerrie als maaltijd versierder

IJs met rode biet, granaatappel pitjes en nootjes

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een zomerse avond met een mezze van vis

  • Puree met geitenkaas, room, peterselie en peper

  • Groene soep met andijvie, radijs blad, spruiten en bloemkool

  • 7 Uiensoep met gekiemde bonen en uitgebakken spekjes

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven