9 Kruidenfritatta met pistache nootjes is een borrelhap. Je maakt de mix en verdeeld het in een siliconen vorm. 30 minuten in de oven: warm en koud lekker.
9 Kruidenfritatta met pistache nootjes
PrintNODIG
- 9 KRUIDEN: basilicum (de rode), citroentijm, bosui, koriander, platte peterselie, dille en mizuna.
- 2 stengels bosui
- 100 gram pistache nootjes, ongezouten
- theelepel kurkuma (kleurt het ei mooi geel)
- zwarte peper,
- zeezout
- 4 eieren
- eetelepel yoghurt
- eetlepel volkoren speltmeel
- theelepel baksoda
- nigella seeds (Turkse-Oosterse winkel)
DOEN
- Was de kruiden waar nodig en hak ze fijn. Doe hetzelfde met de pistache nootjes. Snij de bosui in ringetjes.
- Neem een koekenpan, doe er een scheut olijfolie in met de bosui en kurkuma. Bak voor enkele minuten ze samen op een laag vuurtje met een deksel op de pan.
- Doe er dan alle fijn gehakte kruiden erbij en schep ze goed door elkaar heen, verwarm de kruiden massa kort (5 min) op een laag vuurtje. Schep de kruiden over op een bord en laat ze afkoelen.
- In een schaal maak je het eiermengsel van 4 eieren, grote eetlepel yoghurt, eetlepel meel, theelepel baksoda, peper en zeezout. Kluts het tot een egale massa. Zet eventueel weg in de koelkast totdat je de oven voor verwarmd.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe bij de eiermassa, de kruiden en gehakte pistache nootjes. Kluts het goed door elkaar.
- Neem een siliconenvorm, smeer de vormen in met een laagje olijf olie, strooi er in ieder wat nigella steeds. Schep met een eetlepel het eiermengsel over in de vormen. NB je kunt natuurlijk ook een taartvorm gebruiken. Siliconenvormen zijn er in vele variaties.
- Zet de vorm midden in de heteluchtoven op het rooster en laat de vorm er 30 minuten in staan. De fritatta wordt groter dan de vorm, éénmaal uit de oven zakt het weer wat in.
- Lekker is deze frittatta bij borrelhap en bij een picknick. Koud als warm te eten.