Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel, bladerdeeg en rijst
    • Noten en zaden
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus, puree en spread
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel, bladerdeeg en rijst
    • Noten en zaden
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus, puree en spread
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenNiet weggooien, maar verwerken!SoepVegetarisch

Asperge soep met room en daslook

Asperge soep met room en daslook. Deze soep maak je met een kilo ‘afgekeurde’ asperges. Trek vocht met de schillen en uiteinden, snij de asperge in plakjes, kook deze in het vocht met een kipbouillonblokjes, 150 dl slagroom, pureren en klaar!

Asperge soep met room en daslook

Print
Personen: 2 of 4 als bijgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 1 kilo 'afgekeurde' asperges
  • 150 dl slagroom
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 10 stengels peterselie
  • 4 bloemstengles daslook

DOEN

  • Start met het schillen van de asperges. Snij het droge eind er van af, ca 2/3 cm. Doe de schillen en einden samen in een pan met can 1 liter water en kook het samen voor ca 1 uur. Zet het vuur uit.
  • Snij de asperges in plakjes en kook ze kort (2/3 minuten) in een andere pan,  in water met wat zout. Zorg dat alle plakjes onder water staan.
  • Schep de schillen/einden uit het water. Verwarm het vocht en voeg hier aan toe de de helft van de gekookte asperge plakjes en de 2 bouillon blokjes. Kook kort en pureer tot een gladde soep. Voeg er 1 1/2 dl slagroom toe.
  • Neem 2 soepkommen verdeel een deel van het andere deel de gekookte aspergeplakjes. Schep de soep in de kommen. Snij de peterselie fijn. De 4 stengels snij je fijn, ook de bloemen. Verdeel dit over de kommen.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een veelzijdige daslook pesto maak je in het voorjaar
volgende recept
Rabarber, paprika met specerijen soep

Heb je deze al gezien?

200 gram groenten bij je avondeten

Pompoen, tomaat met spaanse peper soep

Maaltijd groenten soep met lekkers erbij

Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen

Zoete aardappel tortilla

Een groenten quiche in rauwe ham

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Aardpeer, garnaaltjes en geroosterde rodekool

  • Boerenkool linzen lasagne met een kruidenmix

  • Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix

  • Rode kool soep met een geroosterde boterham en een kruidenmix

Favorieten

  • Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen