Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijGroentenNiet weggooien, maar verwerken!SoepVegetarisch

Asperge soep met room en daslook

Asperge soep met room en daslook. Deze soep maak je met een kilo ‘afgekeurde’ asperges. Trek vocht met de schillen en uiteinden, snij de asperge in plakjes, kook deze in het vocht met een kipbouillonblokjes, 150 dl slagroom, pureren en klaar!

Asperge soep met room en daslook

Print
Personen: 2 of 4 als bijgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 1 kilo 'afgekeurde' asperges
  • 150 dl slagroom
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 10 stengels peterselie
  • 4 bloemstengles daslook

DOEN

  • Start met het schillen van de asperges. Snij het droge eind er van af, ca 2/3 cm. Doe de schillen en einden samen in een pan met can 1 liter water en kook het samen voor ca 1 uur. Zet het vuur uit.
  • Snij de asperges in plakjes en kook ze kort (2/3 minuten) in een andere pan,  in water met wat zout. Zorg dat alle plakjes onder water staan.
  • Schep de schillen/einden uit het water. Verwarm het vocht en voeg hier aan toe de de helft van de gekookte asperge plakjes en de 2 bouillon blokjes. Kook kort en pureer tot een gladde soep. Voeg er 1 1/2 dl slagroom toe.
  • Neem 2 soepkommen verdeel een deel van het andere deel de gekookte aspergeplakjes. Schep de soep in de kommen. Snij de peterselie fijn. De 4 stengels snij je fijn, ook de bloemen. Verdeel dit over de kommen.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een zalm variatie als starter…
volgende recept
Aspergers risotto met kruiden en zalm

Heb je deze al gezien?

Ras El Hanout over de witlof, snijboon en...

Zure rabarber wordt zoet door de honing

De snelklaar winter erwtensoep

Mizuna, lamsoor, waterkers, raapsteel en mosterdblad

Deze groenten fruit sap geurt en kleurt

Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een snelle basis saus voor in de römertopf

  • Groene asperges geroosterd met zeewier crème

  • Groene asperges gestoomd en een eiersalade

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven