Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten. Zo fragiel als deze postelein is, zo makkelijk pureer je het tot een mooie groene saus, heerlijk door de gestoomde groenten heen.
Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten
PrintNODIG
- 100 gram winter postelein
- stukje groene peper
- handje zeekraal
- 1/4 bosje peterselie
- takje salie
- 1 grote teen knoflook
- lijnzaadolie
- kurkuma en zwarte peper voor de mooie groene kleur!
DOEN
- Makkelijk te maken en snel klaar. Was de postelein en snij de hoeveelheid in 3 delen.
Pak een hoge kom en doe het 1e deel erin. - Snij vervolgens de peterselie, salie, knoflook en peper fijn. Verdeel in 3 delen. Doe het 1e deel bij de postelein in de kom. Dan het 2e deel postelein met de andere kruiden en het 3e deel. Druk een beetje aan, schenk er ruim lijnzaadolie overheen. Strooi als laatst kurkuma, zwarte peper en kruidenzout erbij en pureer tot een smeuïg pesto. Nb. Is het te droog doe er dan nog een beetje lijnzaadolie bij. Zet weg in een bakje in de koelkast.
- Tip. Je kunt deze smaakmaker ruim een week gebruiken. Gebruik het als iedere smaakmaker, pesto of kruidenmix, over je salade, gestoomde groenten, pasta of op je pizza bodem als je allergisch bent voor tomaat!