Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

SmaakmakersSnel op tafelVegetarisch

Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten

Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten. Zo fragiel als deze postelein is, zo makkelijk pureer je het tot een mooie groene saus, heerlijk door de gestoomde groenten heen.

Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten

Print
Personen: 5x als dressing Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • 100 gram winter postelein
  • stukje groene peper
  • handje zeekraal
  • 1/4 bosje peterselie
  • takje salie
  • 1 grote teen knoflook
  • lijnzaadolie
  • kurkuma en zwarte peper voor de mooie groene kleur!

DOEN

  • Makkelijk te maken en snel klaar. Was de postelein en snij de hoeveelheid in 3 delen.
    Pak een hoge kom en doe het 1e deel erin.
  • Snij vervolgens de peterselie, salie, knoflook en peper fijn. Verdeel in 3 delen. Doe het 1e deel bij de postelein in de kom. Dan het 2e deel postelein met de andere kruiden en het 3e deel. Druk een beetje aan, schenk er ruim lijnzaadolie overheen. Strooi als laatst kurkuma, zwarte peper en kruidenzout erbij en pureer tot een smeuïg pesto. Nb. Is het te droog doe er dan nog een beetje lijnzaadolie bij. Zet weg in een bakje in de koelkast.
  • Tip. Je kunt deze smaakmaker ruim een week gebruiken. Gebruik het als iedere smaakmaker, pesto of kruidenmix, over je salade, gestoomde groenten, pasta of op je pizza bodem als je allergisch bent voor tomaat!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Pompoen pannenkoekjes in blini dikte
volgende recept
Kippenlevers paté als voorafje

Heb je deze al gezien?

Een heerlijke saus bij konijn in een römertopf

Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen

Een snelle groentedressing? Zo maak je het!

Koolraap lasagne met boerenkool, spinazie, sjalot

Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie

Gestoofde zwarte linzen met feta

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen