Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Niet weggooien, maar verwerken!Soep

Met radijsblad maak je een soep in een handomdraai!

Met radijsblad maak je een soep in een handomdraai! Gooi de bladeren van de radijs niet weg en maak er een lunch soep van. Hoe? Simpel met een stuk pastinaak, prei, ui en een bouillonblokje.

Met radijsblad maak je een soep in een handomdraai!

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • al het blad van een bos radijs
  • stuk pastinaak
  • stukprei
  • 1 zoete witte ui
  • stukje gele hete peper
  • 1 teen knoflook
  • bouillonblokje
  • kurkuma en zwarte peper

DOEN

  • Snij de radijsjes van de bos, die gebruik je nu niet. Was de bladeren onder stomend water.
  • Schil en snij de pastinaak in blokjes, de ui in stukjes, de prei in ringen en de knoflook en hete peper snij je fijn.
  • Pak een pan en giet er olijfolie in en verwarm. Doe er de hete peper, knoflook, theelepel kurkuma in de verwarmde olie en laat zachtjes bakken. Doe er dan de ui, pastinaak en prei bij en roer dit goed door elkaar zodat alles een laagje olie en mooi geel kleurd (door de kurkuma).
  • Verwarm water en voeg dat toe aan de groenten. Vergeet het bouillonblokje niet. Verwarm totdat het begint te borrelen en doe dan het radijsblad erbij. Laat zachtjes koken. Zeker zo’n 15 minuten. De radijsbladeren moeten zacht worden om goed te kunnen pureren. Pureer de soep met een staafmixer. Klaar is je vooraf of lunch soep.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus
volgende recept
Deze omelet verwerkt je groenten restjes

Heb je deze al gezien?

Gevulde volkoren wraps maak je zo en zijn...

Een snelle basis saus voor in de römertopf

Geroosterde paprika en zoete aardappel soep

Dit kruidenbrood is maak je zo, niets ingewikkelds...

Groenten hartige taart

Boekweitwrap gevuld en een groene soep, lunchgerechten

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen