Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierMeel en rijstVegetarisch

Bladerdeeg met verse kruiden als basis

Bladerdeeg met verse kruiden als basis kun je gebruiken voor een platte hartige taart, een empagnada of een quiche. Ontdooi 1 pak bladerdeeg, haal de blaadjes van de takjes en snij de oregano met salie, basilicum, tijm en platte peterselie fijn.

Bladerdeeg met verse kruiden als basis

Print
Personen: 2 als hoofdgerecht Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 1 pak spelt bladerdeeg (EkoPlaza)
  • 3 takjes basilicum
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes platte peterselie
  • 3 takjes salie
  • 3 takjes tijm
  • handje mizuna japanse mosterdsla- oa. www.lindenhoff.nl
  • TOPPING: courgette, prei, kappertjes, olijven, buffel mozzarella en wat geraspte schapenkaas

DOEN

  • Start met de 6 vellen bladerdeeg te ontdooien,  haal ze uit de verpakking en leg ze los van elkaar neer.
  • Voor een fijne verse kruidenmix haal je alle blaadjes van de takjes. De mizuna gebruik je helemaal. Met een scherp mes snij je de kruiden fijn, het makkelijkst op een houten ondergrond. Hussel de kruiden goed door elkaar heen.
  • Neem een 1e ontdooid vel en verdeel er een theelepel kruidenmix over, leg er een 2e vel op en op dit vel weer een theelepel kruidenmix, nu het 3e vel en zo door tot het 6e vel erop ligt.
  • Om het uitrollen makkelijker te maken, neem je een vel bakpapier waar je een (volkoren)meel met je hand over uitstrooit. Leg het pakket van de 6 vellen in het midden op het bakpapier, strooi er een beetje meel erover en rol uit tot een dunne plak.
  • Deze hartige taart is gemaakt met courgette, prei en olijven in ringen, kappertjes, mozzarella en wat geraspte schapenkaas net binnen de rand gestrooid. Strooi als laatste de overe gebleven kruidenmix over de taart. Nb maak een rand door het deeg terug te vouwen, een paar mm meer heb je niet nodig.
  • De hartige taart kun je van te voren maken. In de oven voor 20 minuten op 200 graden. Een salade past er goed bij.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Aspergers risotto met kruiden en zalm
volgende recept
Deze paarse radijs is geroosterd

Heb je deze al gezien?

Kamutpasta met zee-amandel is een snel gerecht

Met deze zwarte Camargue rijst een soort van...

Wilde spinazie door een gele risotto

Met 7 herfstgroenten maak je deze soep en...

Dit broodje maak je met boekweit, haver en...

Een kruidenmix voor je pizza bodem

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven