Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Pesto en tapenadeRoosteren in de ovenSmaakmakersVegetarisch

Kruiden met groenten geroosterd in de oven

Kruiden met groenten geroosterd in de oven. Zin in makkelijk en gezond? Een kruidenmix, verse kruiden,  roseval aardappelen en groene groenten is wat je nodig hebt. Doe de aardappelen én de groenten samen in de oven en je bent met 35 minuten klaar!

Kruiden met groenten geroosterd in de oven

Print
Personen: 2 Bereiding: 35 minuten

NODIG

  • zelf gemaakte kruidenmix, een pesto
  • 500 gram roseval aardappelen
  • 400 gram groenten: broccoli (bimi), snijbonen, zoete ui en spruitjes
  • verse kruiden: rozemarijn, salie, oregano, platte peterselie en tijm
  • knoflook en rode peper

DOEN

  • Start met de oven voor te verwarmen op 180 graden.
  • Snij de roseval aardappelen in stukken. Neem een pan met dikke bodem, oven bestendig, en giet er een ruime eetlepel olijfolie in, verwarm dit. Doe er de roseval aardappelen bij, fijn gesneden rozemarijn, takje tijm en van 1 tak, de blaadjes van de oregano, wat kruidenzout en schep dit goed door elkaar heen.
  • Zet de pan met de deksel in het midden van de oven voor 30 minuten.
  • Snij nu de spruitjes, snijboon, ui, broccoli en peterselie (de stengel ook) in stukjes en reepjes. Doe ze samen in een schaal, schenk er een eetlepel olijfolie over, de fijngesneden knoflook en rode peper en verse oregano, tijm en salie. Schep goed door elkaar en zet voor 15 minuten erbij in de oven.
  • Op het bord druppel je over de groenten, de kruidenmix die je hebt aangelengd met olijfolie.
  • Tip. Je kunt er een kruidenmayo maken: eetlepel van mayo en yoghurt met 2 eetlepels kruidenmix. Eventueel nog wat kappertjes erbij. Lekker bij de aardappelen.

 

 

 

TIPS

Kruidenmix maak je zelfEen kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten Een pestoWaterkers, koriander, artisjok en meer pesto Een ander? Tapenade van diepvries tuinbonen

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Koolraap lasagne met boerenkool, spinazie, sjalot
volgende recept
Uiencompote met honing en balsamico azijn

Heb je deze al gezien?

Groene omelet met groenten

Hoofdgerecht voor ’s avonds ‘geroosterde groenten’

Hummus gemaakt met een blikje bonen

Speltquiche met pompoen en geitenkaas

Gezond en lekker deze kruiden én groenten mix

Een groene kruiden saus om te dippen bij...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven