Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Soep

Bouillon van paddestoelen is een mooi voorgerecht

Bouillon van paddestoelen is een mooi voorgerecht. Je trekt uit de diverse groenten en paddestoelen langzaam een smakelijke bouillon. Helder wordt de bouillon doordat je het zeeft. Serveer de soep met enkele ringetjes van een verse prei en 3 dunne plakjes gedroogde worst.

Bouillon van paddestoelen is een mooi voorgerecht

Print
Personen: 4 Bereiding: 90 minuten

NODIG

  • 1 grote ui
  • laurier blad
  • 400 gram diverse paddestoelen
  • 3 knoflook
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • sherry
  • 1 droge worst
  • gedroogde kruiden
  • venkelzaadjes

DOEN

  • Neem een hoge pan en schenk er een flinke scheut olijfolie in en doe er de in stukkeb gesneden ui er in en fruit deze zachtjes aan.
  • Veeg de paddestoelen schoon. Week eventuele gedroogde paddestoelen in lauwwarm water. Nb bewaar het vocht voor de bouillon!
  • Voeg aan het ui de gedroogde kruiden en venkel zaadjes toe, de paddestoelen en winter peen en schep dit goed door.
  • Schenk er nu minstens 2 liter water bij zodat alle groenten onder staan. Verwarm het tot het zachtjes borrelt. Het mag niet koken! En laat op een laag vuur minstens 1 uur trekken.
  • Laat de bouillon afkoelen en giet het door een zeef over in een andere pan. Proef of de soep op smaak is. Heeft het nog wat zout of peper nodig?
  • De opmaak? In een kom of bord leg je eerst 3 of 4 dun gesneden plakjes prei en 3 van een gedroogde worst. Verwarm de bouillon en schenk deze in de kom of bord. Als amuse ook te drinken uit een klein glaasje.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Guacamole, de avocado dip
volgende recept
Selderij pesto maak je zelf

Heb je deze al gezien?

Pompoen, tomaat met spaanse peper soep

Een vullende winterse voorraad maaltijdsoep is oranje

Mungbonen en meer groenten soep

Slasoep met mosselen en venusschelpen

Hollandse erwtensoep net even anders

Kruidige soep van gegrilde paprika en pompoen

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen