Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSoep

Rode kool soep met een geroosterde boterham en een kruidenmix

Rode kool soep met een geroosterde boterham en een kruidenmix. Een makkelijk te maken soep, want je snijd, je bakt, je voegd water toe en pureert na 20 minuten en klaar is je soep. Nb. Een soep een dag eerder maken maakt hem wel smaakvoller omdat de smaken zich dan goed mengen. De kruidenmix is er één die je zelf maakt.

Rode kool soep met een geroosterde boterham en een kruidenmix

Print
Personen: 4 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1/4 rode kool
  • 2 paarse bataat
  • 2 rode ui
  • stukje gember
  • rode peper
  • 1 teen knoflook
  • theelepel kurkuma met zwarte peper
  • bouillion blokje (kip)
  • theelepel harissa
  • 2 (lams)worstjes of een merquez

DOEN

  • Start met het schillen en snijden van de groenten in stukken.
  • Neem en soeppan en giet er 2 eetlepels olijfolie in. Doe er als eerst de knoflook, rode peper, kurkuma met zwarte peper erbij. Verwarm dit samen zachtjes. Doe er na 3 minuten de rode ui in stukken bij, roer goed door en laat 5 minuten stoven, op een zacht vuur met de deksel erop. Hierna doe je de rode kool en paarse bataat in stukken gesneden erbij. Roer goed door elkaar heen.
  • Verwarm 1 liter water en doe het bij de groenten. Zet het vuur hoger zodat het water gaat borrelen. Laat zo staan voor 15 minuten. Je kunt nu de bouillion blokjes erbij doen, roer ze goed door de soep. Zet het vuur uit, de soep gaard nog verder.
  • Je kunt nu ook de 2 lamsworstjes, in stukjes geknipt, bij de soep doen. Deksel erop en rustig laten staan.
  • De boterham rooster je, besmeer het met een kruidenmix en hierop wat cottage cheese met 4 kalamata olijven (zonder pit)

 

TIPS

Een idee voor een kruidenmix? Kruidenmix is een ideale smaakmaker

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Dubbel geslagen volkoren bladerdeeg gevuld
volgende recept
Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix

Heb je deze al gezien?

Bloemkool plak met veel kruiden geroosterd

Een vullende winterse voorraad maaltijdsoep is oranje

Deze spareribs marineer en gaar je op 125...

Seizoens soep met kapucijners en tuinbonen

Peer met pastinaak is een vullende soep

Zeekraal in je pesto en op een pizza

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen