Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKruidenmix maak je zelfNiet weggooien, maar verwerken!Pesto en tapenade

De veelzijdige smaakmaker: tapenade

De veelzijdige smaakmaker: tapenade. Tapenade kan zoveel meer smaak brengen dan op een toastje en door je pasta: door je omelet, in je wrap, in een borrelhap verwerkt, in de soep, door je groenten heen, aangelengd met olijfolie door je salade heen en met wat yoghurt en mayo een mooie saus. 

De veelzijdige smaakmaker: tapenade

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 100 gram groene olijven
  • stukje verse kurkuma en een theelepel kurkuma poeder
  • 1/3 stuk rode hete peper
  • 1 teen knoflook
  • wat zwarte peper
  • ca. 8 steeltjes peterselie
  • 1/2 klein pittig uitje
  • 3 eetlepels goede olijfolie
  • 4 takjes verse oregano blaadjes of 1 theelepel gedroogd

DOEN

  • Gebruik een staafmixer of Nutribullit om te pureren.
  • Een hoge kom en daarin doe je de olijven, de hete peper, knoflook en ui fijn gesneden, de verse kurkuma in stukken, de poeder erbij, de peterselie gewassen en nadat je er 2 cm van de steeltjes hebt afgesneden, in stukjes ook in de kom. De olijfolie erbij en pureer totdat het een mooie puree is. Doe er als laatst oregano blaadjes bij, roer het goed door.
  • Voor een omelet voor 2 personen, kluts je eerst 2 eieren, doe er dan 2 eetlepels tapenade door en eventueel een beetje water zodat de omelet wat luchtiger wordt. In een koekenpan bak je eerst wat ui en prei, doe er wat ham of spek bij en giet dan het ei-mengsel over de groenten heen, in de koekenpan. Laat de omelet zachtjes bakken en 10 minuten draai je de omelet via een groot bord om, in de koekenpan.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Boekweit wrap met tapenade, rauwe ham en spinazie
volgende recept
Een goede basis voor je soep

Heb je deze al gezien?

Paarse bataat met zuurkool uit de oven

Mosselen, rode kool en rode linzen spaghetti

Groene linzen lasagne met gele paprikasaus

Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de...

Waterkers, koriander, artisjok en meer pesto

De verse vijgen met walnoten proef je in...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen