Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijVlees

Deze spareribs marineer en gaar je op 125 graden

Deze spareribs marineer en gaar je op 125 graden. Histamine gevoelig? Gebruik dan olijfolie, kruiden en knoflook. Kant en klaar spareribs worden in een tomatensaus en ketjap gemarineerd en dat is een no go. Deze marinade is een mix van olijfolie, balsamico azijn, gedroogde paprika, zout, knoflook, tijm met honing. Nb Voor ieder stuk vlees of kip bruikbaar! 

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 90 minuten

NODIG

  • 1 kilo spareribs
  • 2 eetlepels zachte honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • theelepel kruidenzout
  • theelepel tijm
  • theelepel gedroogde paprika
  • 1 teen knoflook

DOEN

  • Om de marinade te maken neem je een glazen kom en je doet er alle ingrediënten in, roer door elkaar. Om het goed gemengd te krijgen heb ik het schaaltje kort opgewarmd in de magnetron. Je smeert dan zoveel makkelijker de sparibs in.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 120/125 graden.
  • Eenmaal op temperatuur leg de sparibs op een rooster met eronder een bakblik. Schijf het rooster in het midden. En laat ze garen in 1 1/2 uur.
  • Maak er een geroosterde groenten schotel er bij en een gember saus. Zowel de sparibs als de groenten smaken lekker met de saus!

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Gekruid gehakt en een groenten mix samen in de oven
volgende recept
Een snelle gembersaus voor bij de spareribs

Heb je deze al gezien?

Zwarte linzen met smaak gestoofd

Empanada van spelt is gevuld deegwaar

Tapenade van dille met groene olijven

Rode ui compote voor een histamine vrije pizza

Daslook pesto vers gemaakt in mei

Mosselen in een kruiden room saus

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Warme zomer lunch-ideeën

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.