Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSauzenSmaakmakersVegetarisch

Een groene kruiden saus om te dippen bij een curry

Een groene kruiden saus om te dippen bij een curry. Deze saus van gepureerde kruiden en specerijen vermengd met yoghurt, past naast een (pittige) curry. Je kunt het eten met een een stukje zelf gemaakt plat brood of een pappadam, kant en klaar uit de winkel. 

Een groene kruiden saus om te dippen bij een curry

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 1 bos platte peterselie
  • 2/3 bos koriander
  • knoflook
  • verse 1/2 kurkuma
  • peper
  • bosui
  • sjalot
  • Griekse yoghurt 10% vet
  • zeekraal

DOEN

  • Was de platte peterselie en snij een stukje af van de steel. Snij de peterselie op in stukjes.
  • De koriander, bosui, knoflook snij je ook in stukjes. Van de verse kurkuma haal je de schil af en die snij je ook in stukjes.
  • Doe al de ingrediënten afwisselewnd in een hoge kom en pureer tot een grove massa. Schep over in een kom en doe er minstens 2 eetlepels yoghurt bij. Schep deze er goed door. Doe er vervolgens zeekraal (voor het zout) of anders gewoon zeezout erbij en wat zwarte peper en roer dit goed door elkaar. Proef je saus, moet er nog wat zout of yoghurt bij?
  • De saus blijft afgedekt enkele dagen goed in de koelkast. Nb. Ook lekker bij gegrild/geroosterd vlees, vis en kip! Nb. Je kunt de saus ook op een cracker bij de lunch eten.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Pesto van daslook, het voorjaarskruid
volgende recept
Uitgebakken Livar spekjes op je zuurkool schotel

Heb je deze al gezien?

Pompoenpitten pasta als basis van deze pesto

Een familiedag salade en dipsaus

Labneh met veel kruiden is lekker bij veel!

Rode poon, uienpesto, lamsoor met een 5 bonenschotel

Gluten arme oliebollen, een test!

Amuses met tomaatjes, courgette en biet

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen