Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSnel op tafelVlees

Uitgebakken Livar spekjes op je zuurkool schotel

Uitgebakken Livar spekjes op je zuurkool schotel, is dat iets speciaals? Ja! Deze varkenspekjes zijn al tijdens het bakken  anders, er komt minder vet af en ze hebben een stevige bite, éénmaal boven op de groentenmix in je bord. Varkensvlees en spekjes hebben niet de naam van ‘gezond’, als je ze dan eet, eet ze dan van een goede bio kwaliteit.

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 150 gram Livar varkenspekjes
  • 200 gram naturel zuurkool
  • 1/2 paprika
  • 1/3 bos peterselie
  • 1 zoete aardappel van 400 gram
  • kurkuma en zwarte peper
  • knoflook
  • tijm en gedroogde rode peper
  • sesamzaad
  • olijfolie

DOEN

  • Start met het blanceren of gewoon koken van de zoete aardappel. Schil cde aardappel, snij ‘m in blokjes en zet een pan met water op om te koken. Kookt het water doe er wat zout bij en de zoete aardappel. in minder dan 5 minuten is je aardappel klaar. Gooi het water weg en prak de aardappel grof.
  • Zet ondertussen een koekenpan op een hoog vuur, doe er een beetje olijfolie bij en bak je spekjes in ca 10 minuten mooi knapperig. Aan het eind doe je er een halve theelepel kurkuma en een beetje zwarte peper bij. Roer dit goed door en zet het vuur wat zachter anders verbranden de specerijen.
  • Snij de paprika in blokjes, was de peterselie en snij deze in stukjes. Doe ze bij de geprakte aardappel. Een teen knoflook, fijngesneden, doe je er ook bij. Een half pak zuurkool meng je nu door de groentenmix  heen.
  • Neem een schaal en vet deze in met een beetje olijfolie, verdeel de groentenmix in de schaal. Verdeel nu de uitgebakken spekjes met de jus over de groentenmix heen, druk ze een beetje in de groenten. Als laatste strooi je er sesamzaad over heen.
  • Zet de schotel voor 15 minuten in een hetelucht oven op 180 graden.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een groene kruiden saus om te dippen bij een curry
volgende recept
Histamine vrij? Of beperkt dieet, ook zoiets.

Heb je deze al gezien?

Een soep of saus of een pesto van...

Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

Slasoep met mosselen en venusschelpen

Bonen gestoofd in witte wijn azijn en meer

Een veelzijdige kurkuma gember saus

Dillepesto voor vis, gozleme en borrelhapjes

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen