Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierMeel en rijstTips

Een mix 200 gram van meel is nodig voor taart of pizza

Een mix 200 gram van meel is nodig voor taart of pizza. En baksoda en een glas lauw warm water, meer heb je niet nodig. Wel de tijd om het deeg te laten rusten op een warmte plek.

Een mix 200 gram van meel is nodig voor taart of pizza

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd als bijgerecht Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 100 gram volkoren spelt meel
  • 50 gram haver zemelen
  • 50 gram kamut meel
  • klein theelepeltje baksoda
  • glas lauwwarm water

DOEN

  • Neem een grote schaal en doe de meelmix erin. Strooi er de theelepel baksoda erover. Roer nu alles goed door elkaar heen.
  • Giet de helft van het lauwwarme water erbij en schep het goed door het deeg. Je zult zien dat het nog geen bal is. Nu doe je in kleine delen het water bij, totdat er een bal ontstaat. Deze moet soepel zijn, een beetje slap én vochtig. Strooi over de bal nonchalant wat meel, zodat het vochtige er af is.
  • Dek de schaal af met huishoudfolie en doe om de rand elastiek zodat het goed af gesloten is. Laat staan voor ca 2 uur op een warme plek. Kneed eventueel het deeg nogmaals.
  • Pak een vel bakpapier, strooi wat meel op het papier en leg het deeg erop. Rol uit naar het gewenste formaat.
  • Met het vel bakpapier bakt het goed een een schaal voor een hartige taart. Of op een bakblik voor een pizza.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een snelle en praktische kruidenmix
volgende recept
Deze kippensoep heeft 3 uur staan pruttelen

Heb je deze al gezien?

Scheermessen, kokkels en een stamppotje oa van zeekraal

Waterkers in een pannenkoek met pesto

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

Teff, Eenkoren, Kamut en Emmer volkorenmeel pizza bodem

Bruine rijst lasagna met wilde spinazie en feta

Een snelle en praktische kruidenmix

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven