Deze kippensoep heeft 3 uur staan pruttelen. Eerst de kippenbouillon gemaakt, daarna de groenten erbij. Dé soep bij griep en na een AstraZenecsa vaccin. Maak de soep een dag van te voren zodat alle smaken tijd hebben om goed mengen.
Deze kippensoep heeft 3 uur staan pruttelen
PrintNODIG
- 2 kippenbouten
- rode en witte ui
- laurier
- kurkuma en zwarte peper
- knoflook
- zeezout
- gerookte paprika
- Vulling 400 gram groenten gestoomd: bleekselderij, prei, sprouts, snijbonen, courgette, doperwten
DOEN
- Start met het schillen en snijden van ringen van de uien en knoflook.
- Kook 1.5 liter water
- Neem een hoge soeppan en schenk er zeker 3 eetlepels olijfolie in en verwarm de olie. Doe er de knoflook, kurkuma en zwarte peper bij. Roer door de olie heen en laat zachtjes bakken. Doe dan de ui ringen er bij, roer deze goed door elkaar heen. Voeg er aan toe gedroogde oregano en salie. Giet het kokende water erbij, de 4 blaadjes laurier en het zeezout. Laat zachtjes pruttelen. Doe er de 2 kippenbouten erbij en zet het vuur zacht. Kontroleer dat de soep niet kookt. Na 3 uur zet je het vuur uit.
- De volgende dag haal je de 2 kippenbouten uit de pan. Leg ze op een bord en trek het vlees van de bouten af. Doe dit met je handen, dit is wel zo makkelijk. Grote stukken maak je klein. Doe ze terug in de pan.
- De vulling van de diverse groenten stoom je. Waarom? De soep verwarm je alleen nog om op te eten. De groenten gaan er gestoomd bij.
- Stomen in een pasta pan is makkelijk. Zet de pan op het vuur met 2 cm kokend water. De groenten in de inzet, de inzet in de pan, deksel erop. En stoom de groenten ca. 8 minuten. De courgette in stukjes, de bleekselderij in partjes, de prei in ringen, de sprouts er zo bij, snijbonen in reepjes. De doperwten hebben even warmte nodig, doe ze er op het laatst nog bij voor 2 minuten.
- Schep de soep op in een diep bord. Extra toegevoegd verse waterkers en mosterblad. Beter eten is er niet bij een grieperig gevoel!