Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefHistamine vrijRoosteren in de ovenSnel op tafel

Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel

Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel is snel klaar avondeten. Je maakt eerst je groentenschotel voor in de oven in 15 minuten klaar is. En ondertussen rooster je de korrels. Een maaltijd die je snel maakt.

Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 5 minuten

NODIG

  • 150 gram boekweitkorrel
  • 10 kalamata olijven
  • een eigen gemaakt kalamata tapenade
  • GROENTEN SCHOTEL:
  • bloemkool, paprika,pastinaak, groene kool, peterselie, olijfolie, 30 gram geraspte kaas, knoflook, buffelmozzerella en gedroogde rode paprika. Op het bord een bedje van verse babyspinazie.

DOEN

  • Start met het maken van de groenten schotel. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Neem een glazen schaal en verdeel daarin 200 gram bloemkool in stukjes, de groene kool fijn gesneden, de pastinaak geschild en in blokjes gesneden, 1 teen knoflook in stukjes, 10 stengels peterselie- gewassen en fijn gesneden. Hussel dit door elkaar heen. Verdeel de geraspte kaas met gedroogde oregano er door. Besprenkel de groenten met een flinke scheut extra virgine olijfolie. En snij een buffel mozzarella op in 6 plakken en leg deze op de groenten. Doe er een beetje gedroogde rode paprika er op. Zet in de oven voor 15 minuten.
  • Neen een koekenpan en verwarm die goed, strooi de korrels en de olijven in de pan en al bewegend rooster je ze voor 5/7 minuten. Handig is een spatel. Maak op smaak met 2 eetlepels Kalamata tapenade. Klaar!
  • Op het bord maak je eerst een bedje van baby spinazie, dan de groenten schotel en de boekweit korrels verdeel je over het bord.

 

TIPS

Een idee voor een zwarte olijvensaus? De kalamata saus voor vis en vlees, ja echt!

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Met een blikje artisjokken maak je een veelzijdige spread
volgende recept
Wilde spinazie, groene kool en bloemkool geroosterd

Heb je deze al gezien?

Groene asperges geroosterd met zeewier crème

Kippenlevertjes gebakken met olijf en kappertjes

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Geroosterd zoete aardappel, paprika, ui met rode peper

Adukibonen met spekjes, bleekselderij, kruiden en ei

Dorade ingepakt door een waterkers-dille pesto

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen