Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSoep

Hollandse erwtensoep net even anders

Hollandse erwtensoep net even anders. Anders omdat er geen vlees toegevoegd wordt, wel kurkuma en later op het bord gebrokkelde Shropshire kaas. Deze zoutige kaas combineerd goed met het zoet van de soep.

Hollandse erwten net even anders

Print
Personen: 6 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 knolselderij
  • 1/3 groene kool
  • 3 uien
  • zak spliterwten
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel zwarte peper
  • knoflook
  • 1/3 rode hete peper
  • 2 blokjes kippenbouillon (zonder gist)
  • stukje Shropshire

DOEN

  • Start met het snijden van de ui, knoflook en rode hete peper.
  • Neen een hoge soeppan en schenk er een flinke scheut olijfolie in. Verwarm de olie en voeg er de gesneden ui, knoflook, peper, kurkuma en zwarte peper toe. Roer dit goed door elkaar en laat zachtjes even smoren.
  • Snij ondertussen de knolselderij- snij de schil er af en snij de knol in stukken. De groene kool snij je in reepjes en daarna in kleinere stukken. Voeg de knol en kool toe aan het uienmengsel.
  • Als je met gedroogde spliterwten werkt, kook die van te voren in een kleine kookpan zodat ze zacht bij de rest van de groenten, in de pan kunnen.
  • Verwarm 1,5 liter water en voeg die toe in de pan. Doe er de zachter gekookte erwten bij en roer dit goed door elkaar. Zorg dat de groenten goed onder water staan, voeg er anders meer water toe. Dan de 2 bouillon blokjes en een flinke theelepel tijm en oregano. Roer dit goed door elkaar en zat het vuur hoger en laat de soep voor 20 minuten pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer.
  • In het bord doe je er wat gebrokkelde Shropshire kaas bij.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Radijs met zoete aardappel en peen geroosterd
volgende recept
Zachte geit in rauwe ham gerold met een groentemix

Heb je deze al gezien?

Gekruid gehakt verstopt in een plak porchetta

Voorjaars hutspot met zoete aardappel en peen

Gekruid gehakt en een groenten mix samen in...

Deze spareribs marineer en gaar je op 125...

Zwarte pasta met een kruidenmix en garnaaltjes

Rode kool soep met een geroosterde boterham en...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen