Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenNiet weggooien, maar verwerken!Soep

Donker rode groentensoep met ballen

Donker rode groentensoep met ballen. Een maaltijd soerp die je met 4 personen kunt opeten. Maak er een pita broodje bij met ijsberg sla en een mix van mayo en een kruidenmix.

Donker rode groentensoep met ballen

Print
Personen: 4 als hoofdgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • stuk rode kool
  • 3 zoete aardappel
  • witte ui, rode ui
  • stuk prei
  • stengels bleekselderij
  • 1 paarse wortel
  • knoflook, rode peper
  • kippen bouillonblokjes zonder gist van EKO plaza (zonder smaakversterker -de gist- en mét echte kip gemaakt)

DOEN

  • Start met het snijden van alle groenten in stukken.
  • Neem een grote soeppan. Schenk er een flinke scheut olijfolie in en verwarm zachtjes. Voeg er de fijngesneden knoflook, rode peper en ui toe. Strooi er kurkuma en zwarte peper bij en roer goed door. Laat even zachtjes bakken.
  • Kook 2 liter water en los er 3 blokjes kippenbouillon in op.
  • Na 5 minuten voeg je alle andere groenten bij in de soeppan. Roeg goed door en schenk het hete water met het opgeloste bouillon erbij. Zet het vuur eronder nu hoger een laat 15 minuten zachtjes borrelen. Zet het vuur uit, de soep gaard gewoon nog door. Pureer de soep.
  • De kipgehakt kruid je met tijm en een zeezout. Draai er balletjes van en doe ze bij de soep, die al uit staat. Ook de balletjes worden gaar in de nog warme soep.
  • Pita broodjes verwarm je even in een broodrooster nadat je ze even vochtig maakt aan de buitenkant. Mix een kruidenmix (of pesto) met een eetlepel mayonaise. Snij van een ijsbergsla een stuk in reepjes. Het warme pita broodje smeer je aan een kant in met de mayo/kruidenmix en je doet er reepjes ijsberg sla bij.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Groenten hartige taart
volgende recept
Raapsteel, wortel, meiknol met zoete aardappelen

Heb je deze al gezien?

Een tomaten salade van gedroogd, gepoft en vers...

Mizuna, lamsoor, waterkers, raapsteel en mosterdblad

Ras El Hanout over de witlof, snijboon en...

Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

De veelzijdige smaakmaker: tapenade

Groenten met kruiden gestoomd en geroosterd

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen