Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

MeelVis

Kamutpasta met zee-amandel is een snel gerecht

Kamutpasta met zee-amandel is een snel gerecht met 3 kleuren paprika en amandes de mer, grote schelpen met veel vlees. Voor dit recept kun je ook spagetti en vongole gebruiken. Je roerbakt eerst de groenten, vervolgens stoom je de zee-amandel open en als laatst schep je er de gekookte pasta door heen.

Kamutpasta met zee-amandel is een snel gerecht

Print
Personen: 2 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 120 gram kamut pasta
  • 1 kilo zee-amandel,
  • een glas witte wijn
  • 1 rode-, oranje- en groene paprika
  • 2 ui
  • 1 groene peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje platte peterselie

DOEN

  • Was de schelpen schoon onder stomend water. Zijn er schelpen open en die gaan niet meer dicht als je er een tik opgeeft? Gooi deze weg.
  • Kook de pasta eerst.
  • Dan bak je de groenten. De schelpen doe je er op het laatst er bij, met de deksel er op, zo stoof je ze open. Heel kort, 2 minuten anders word het vlees taai.
  • Snij de parika’s in dunne reepjes of in blokjes. De ui snij je fijn en een teen knoflook. Verdeel de (gewassen) peterselie in 2 groepjes; de steeltjes en de blaadjes.
  • In een ruime koekenpan of wok schenk je een scheut olijfolie en bak hierin  de knoflook, groene peper, steeltjes van de peterselie. Na enkele minuten voeg je  de ui en paprika er bij, schep veelvuldig om. Nadat ze goed gebakken zijn blus je de groenten af met een glas wijn. Leg de schelpen er boven op, de deksel op de pan en zet het vuur even hoog zodat het vocht de schelpen open stoomt. Na 2 minuten haal je de pan van het vuur en schep je de pasta er door heen. Zo vermengen de smaken zich goed.
  • Neem een diep bord en verdeel de pasta, paprika en schelpen en strooi er de blaadjes van de peterselie er over.
  • NB  Schelpen die ook dicht blijven na het stomen, gooi ze weg.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Rollade van een kipfilet vul jezelf
volgende recept
Een andere gehaktbal maak je in een siliconen vorm

Heb je deze al gezien?

Zomer soep van komkommer en bleekselderij

Dorade ingepakt door een waterkers-dille pesto

Bloemkool, paprika, ui en zoete aardappel in een...

Bladerdeeg met verse kruiden als basis

Mul met gestoomde venkel en groene kool

Mosselen, rode kool en rode linzen spaghetti

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen