Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKip en meer gevogeltePasen?Pesto en tapenade

Rollade van een kipfilet vul jezelf

Rollade van een kipfilet vul jezelf. Deze rollade maak je door een kipfilet tussen plasticfolie ‘plat te slaan’ en te vullen met dat wat je lekker vind. De combinaties zijn velerlei: salami met zwarte olijven tapenade, uienspread met pekelvlees, rauwe ham met waterkers, zeeuws spek met artisjok puree en rucola.

Rollade van een kipfilet vul jezelf

Print
Personen: 2 Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 2 kipfilet samen zo’n 300 gr
  • 2 plakjes rauwe ham
  • tapenade van asperges
  • olijven
  • wat rucola

DOEN

  • Zorg dat je 2 gelijke stukken kipfilet hebt. Of snij het stuk door midden. Neem een stuk huishoudfolie en leg 1 stuk filet ertussen en sla deze met een deegroller all-over plat tot een grote plak. Idem met het andere stuk.
  • Stapel nu op de 2 stukken filet de rauwe ham, tapenade van asperge, olijven en rucola.
  • Rol ze op en bind ze vast een bindtouw.
  • Neem een sudderpan (dikke bodem) en smel hierin boter met olijfolie. Leg de 2 stukken erin en braad ze aan, kruid ze met zeezout en peper. Draai ze geregeld rond, dit duurt ca. 20 minuten voor ze geheel gegaard zijn.
  • De filet kun je vullen met alles wat jezelf lekker vind en in huis hebt. Ipv ham neem je salami. Experimenteer met de combinatie’s. Een pittige variant zou met sambal, bosui in reepjes en sla kunnen. Verse kruiden als bieslook, platte peterselie of koriander kunnen de rucola vervangen.

 

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Pompoen, tomaat met spaanse peper soep
volgende recept
Kamutpasta met zee-amandel is een snel gerecht

Heb je deze al gezien?

Konijnenbout gestoofd in een honing mosterdsaus

Kruidensaus van dille, bieslook en bosui

Gebakken kippenlevertjes met mungbonen

Courgettes uit de moestuin en de tijd van...

Tapenade van rode bietjes

Pittige 4 uien pesto, puur en als een...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen