Rollade van een kipfilet vul jezelf. Deze rollade maak je door een kipfilet tussen plasticfolie ‘plat te slaan’ en te vullen met dat wat je lekker vind. De combinaties zijn velerlei: salami met zwarte olijven tapenade, uienspread met pekelvlees, rauwe ham met waterkers, zeeuws spek met artisjok puree en rucola.
Rollade van een kipfilet vul jezelf
PrintNODIG
- 2 kipfilet samen zo’n 300 gr
- 2 plakjes rauwe ham
- tapenade van asperges
- olijven
- wat rucola
DOEN
- Zorg dat je 2 gelijke stukken kipfilet hebt. Of snij het stuk door midden. Neem een stuk huishoudfolie en leg 1 stuk filet ertussen en sla deze met een deegroller all-over plat tot een grote plak. Idem met het andere stuk.
- Stapel nu op de 2 stukken filet de rauwe ham, tapenade van asperge, olijven en rucola.
- Rol ze op en bind ze vast een bindtouw.
- Neem een sudderpan (dikke bodem) en smel hierin boter met olijfolie. Leg de 2 stukken erin en braad ze aan, kruid ze met zeezout en peper. Draai ze geregeld rond, dit duurt ca. 20 minuten voor ze geheel gegaard zijn.
TIPS
De filet kun je vullen met alles wat jezelf lekker vind en in huis hebt. Ipv ham neem je salami. Experimenteer met de combinatie’s. Een pittige variant zou met sambal, bosui in reepjes en sla kunnen. Verse kruiden als bieslook, platte peterselie of koriander kunnen de rucola vervangen. Voor de tapenade van asperges, zie Tips Frattoria La Vialla