Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKip en meer gevogelteRoosteren in de oven

Kip gehakt op smaak met oa Ras el Hanout

Kip gehakt op smaak met oa Ras el Hanout. Ras el Hanout, een mooie specerijenmix. In de oven samen met een schaal groenten die je goed gekruid hebt, voor 20 minuten op 190 graden.

Kip gehakt op smaak met oa Ras el Hanout

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 250 gram kipgehakt
  • 2 theelepels Ras el Hanout
  • 8 steeltjes verse koriander
  • 1/2 klein uitje
  • 1/3 rode hete peper
  • kruidenzout
  • sesamzaad en nigella seeds (Oosterse/Turkese winkel)
  • GROENTENSCHOTEL
  • 1/3 bloemkool
  • grote gele paprika
  • 1/4 groene kool
  • 1/2 klein uitje
  • 1 teen knoflook
  • 3 takjes verse oregano (of 1 theelepel gedroogd)
  • 1 theelepel gedroogde rode paprika (Turkse winkel)

DOEN

  • Doe het gehakt in een kleine glazen schaal. Was je koriander en haal 1 cm van de steeltjes af en snij de koriander fijn. Hetzelfde doe je met de rode peper en het 1/2 uitje. Strooi er de Ras el Hanout bij en wat kruidenzout. Meng het gehakt goed met je handen. Over gehakt strooi je sesamzaad en nigella seeds. Druppel er wat olijfolie over en zet weg in de koelkast.
  • Maak nu je groentenschotel klaar. Snij de 3 groenten fijn, strooi er gedroogde paprika over, rits de takjes oregano en verdeel ze over de schotel. Besprenkel de schotel met een mooie olijfolie. Bv Abea van Kreta.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Zet beide schalen in de oven voor 20 minuten.
  • Neem een bord en leg er eerst een sla op bv. babyspinazie. Dan verdeel je de groenten op het bord en het kipgehakt snij je op in 6 stukken en verdeel je op ieder bord 3 stukjes.

 

 

TIPS

ABEA extra virgine olijfolie koop je online als je 'm niet meeneemt vanaf Kreta zelf. http://greek foodtales

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
De restjes en imperfecte groenten voor de Kerst
volgende recept
Boekweit wrap met tapenade, rauwe ham en spinazie

Heb je deze al gezien?

Bloemkool met mosterd soep

Marinade om een kip te stoven in 24...

Zoete aardappel puree met ui, kool en gerookte...

Kruidensaus van dille, bieslook en bosui

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Raapstelen stamppot van zoete aardappel en verse kurkuma

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen