De restjes en imperfecte groenten voor de Kerst. Wat te doen met al die rest stukjes van je groenten die je reeds verwerkt hebt voor de Kerst? Doe ze samen in een ovenschotel, kruid ze en rooster ze in de oven. Samen met geroosterde boekweit een avond maaltijd.
De restjes en imperfecte groenten voor de Kerst
PrintNODIG
- Minstens 400 gram aan restjes van verwerkte groenten voor de Kerstrecepten: zoete aardappel, knolzuring knolletjes, rode ui, roseval aardappel, Kalamata olijven, Chinese radijs.
- 100 gram boekweit korrels
- olijfolie, een vers kruid (oregano, tijm, peterselie, koriander) peper en kruidenzout
- 1 bol buffel mozzerella
- sesamzaad en Nigella seeds (Oosterse winkel)
DOEN
- De al je groenten in stukken of schijven gesneden bij-door elkaar. Doe er olijven bij. Besprenkel met olijfolie, fijn gesneden kruiden, peper en zout. Hussel goed door elkaar. Verdeel de buffel mozzarella over de groenten mix. Strooi er het sesamzaad en nigella zaadjes er over en zet in een voorverwermde oven 180 graden voor 20 minuten.
- Terwijl de groenten in de oven staan rooster je in een hete koekenpan de boekweit korrels kort. Proef of ze een lekkere bite hebben. Breng de korrel op smaal met 2 flinke eetlepels paarse basilicum pesto (zie recept hier onder).
- Neem 2 borden en leg op ieder bord een bedje van een salade (waterkers, veldsla of baby spinazie), schep de boekweit korrels in het midden er op en schep de groenten met de gesmolten mozzerella om de korrels heen.
- Nb. Vergeet er niet over de kurkuma-gembersaus te sprenkelen. Recept zie hier onder.
TIPS
Chinese radijs? Zie Paarse basilicum versiert een Chinese radijs De kurkuma-gembersaus zie Een veelzijdige kurkuma gember saus